Datum objave: 29. Siječanj 2016

VIDEO Veliki koncert u sklopu Kulturaljke 2016. predvode Repetitor i Zabranjeno Pušenje

Šibenik News
Šibenik News

 

Tradicionalni veliki koncert u sklopu glazbenog dijela manifestacije Kulturaljka 2016. održat će se 26. ožujka, pod hangarom na području bivše vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku. I ove godine „parkaši“ su se pobrinuli dovesti najkvalitetnije bendove iz Hrvatske i šire ali i podržati lokalnu šibensku scenu.

 

Tako će upravo na Kulturlajci svoj koncertni prvijenac imati novi šibenski alter-rock bend Magul, nakon njih Šibenik će peti put posjetitelji miljenici publike i najveća rock atrakcija u regiji beogradski Repetitor, a glavni izvođač večeri je jedan od najpoznatijih, najboljih i najdugovječnijih rock sastava s ovih područja sarajevsko Zabranjeno Pušenje. Za warm up i after party bit će zadužen DJ Drug Podrug s posebnim setom za ovu priliku nazvanim Balkan alter rock.

 

Šibenska udruga za mlade P.A.R.K. (Pokretači alternativnog razvoja kulture) organizira dvodijelnu kulturno-glazbenu manifestaciju Kulturaljka već šestu godinu u nizu. Vrhunac će doživjeti velikim koncertom u hangaru, a prvi dio odvijat će se u tjednima prije glazbene večeri kad će se održati više edukativnih predavanja za mlade različitih tema. 


 

Magul – novi projekt poznatog šibenskog glazbenika Ante Prgina. Autorski alter-rock trojac koji uz Prgina čine Božo Bilušić i Rino Miorin. Šibenskoj publici predstavit će se po prvi put sa svojim autorskim materijalom na engleskom jeziku.

 

 

Repetitor – ni jedan bend nije podigao toliko prašine u zadnjih pet godina na regionalnoj glazbenoj sceni koliko ovaj beogradski žestoki rock trojac. Do sada smo ih u Šibeniku imali prilike slušati četiri puta (Terraneo, SuperUho, dva puta Regius) i svaki put su oduševili publiku energijom i kvalitetom na bini. Postali su miljenici šibenske publike gdje imaju vjernu vojsku fanova. Prvi put na Kulturaljci svirat će u zatvorenom prostoru što će sigurno pridonijeti još većoj kvaliteti dobro poznatih hitova ali i novog materijala kojeg će nam predstaviti.

 

 

Zabranjeno Pušenje – kultni sarajevski rock bend nastao još 1980. godine iz umjetničkog pokreta New Primitives. U svojoj bogatoj karijeri Pušenje je izdalo deset studijskih albuma i postalo jedan od najpopularnijih punk - rock sastava iz Bosne i Hercegovine. U Šibenik dolaze nakon punih sedam godina uživo svirati svoje bezvremenske hitove na kojima su odrastale generacije i generacije publike.

 

 

Iz kategorije: Kultura