Datum objave: 28. Siječanj 2016

Multimedijalni centar u osnivanju poziva na sat povijesti u sklopu Noći muzeja '16

Šibenik News
Šibenik News

Nisu samo postojeći muzeji ti koji će svojim posjetiteljima omogućiti sat kulture u Noći muzeja '16. planiranu za petak, 29. sijećnja, već će i oni u procesu osnivanja svojim (budućim) posjetiteljima omogućiti uvid u ono što žele da javnost vidi.

 

Jedan takav je Multimedijalni muzej Šibenik ( dakle, u osnivanju od strane Zorana Luce Lučića) koji u Noći muzeja '16. organizira sat povijesti na temu Domovinskog rata, a sve to u suradnji sa UDVDR šibensko-kninske županije.  

 

Prema prvim najavama projekcija dokumentarnog filma 'Skradinske jeseni'  trebala bi biti održana na Velikoj Glavi, u zaseoku Vujci s početkom u 20 sati, no Zoran Luca Lučić kaže nam kako će mjesto vjerojatno  biti promijenjeno ovisno o vremenskim prilikama o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost.

 

Ukoliko dođe do promjene plana, mjesto održavanja projekcije filma koji, prepričava nam Luca,  donosi ratnu priču s prve linije bojišnice i pogibiji četvorice hrvatskih branitelja bit će Skradin. Film je ratni dokument dvojice autora, Luce i preminulog Luke Lovrenčića.

 

'Skradinske jeseni' u Noći muzeja '16. sa sobom nose poruku:  Veterani Domovinskog rata i autor s ovom projekcijom žele poručiti javnosti da je Domovinski rat povijest hrvatskog naroda, a povijest je dio kulture i na ovaj način doprinose Noći muzeja. 

 

Događaju će nazočiti veterani Domovinskog rata Šibensko-kninske županije koji ovom prilikom pozivaju građane županije da dođu na sat povijesti u petak na dogovoreno mjesto uz preporuku da se ipak toplo odjenu budući da je riječ o otvorenom prostoru. 

 

Nažalost, organiziranog prijevoza do Velike Glave ili Skradina nema. - Ovo sve se radi na dobrovoljnoj bazi i film smo financirali pokojni Luka i ja - poručuje Luca. 

Iz kategorije: Kultura