Datum objave: 26. Siječanj 2016

Meniga i Škugor sudjeluju na okruglom stolu na temu 'Zemlja rock festivala: stvarnost ili mašta'

Šibenik News
Šibenik News

I dok su oni nešto alternativniji festivali više - manje na izlaznim vratima iz Šibenika (zadnji u nizu je, podsjetimo, SuperUho), trese se tlo pod njima i na području cijele Lijepe Naše. Ili, možda ipak ne. Odgovor na to pitanje pokušat će dati prvi ljudi jednih od najvećih glazbenih festivala u Hrvata poput Zorana Marića (INmusic), Marka Nemeca Markana (Ferragosto Jam), a među njima i dva šibenska sina - Vedran Meniga (Seasplash, Outlook) te Mate Škugor (SuperUho).

 

Naime, na okruglom stolu u sklopu programa Good Vibrations pod nazivom „Zemlja rock festivala: stvarnost ili mašta?“ koji će se održati u Vintageu, 27. siječnja, od 21h analizirat će se stanje na festivalskoj sceni u Hrvatskoj. Kakva je međuovisnost klupske i festivalske scene? Promoviraju li dovoljno hrvatski festivali domaće izvođače? Jesu li festivali isplativ posao i u kojoj mjeri ovise o podršci državnih odnosno lokalnih institucija? Imamo li dovoljno festivala i postoje li mogućnosti/potrebe za ekspanzijom? Kako izgleda proces organiziranja jednog velikog festivala?

 

Na ova i druga bitna pitanja vezana uz temu odgovarat će govornici:
Zoran Marić (INmusic)
Mate Škugor (SuperUho)
Vedran Meniga (Seasplash, Outlook)
Marko Nemec Markan (Ferragosto Jam)

 

Moderator je Perica Štefan. Publika će po završetku diskusije također moći sudjelovati sa svojim pitanjima i komentarima.

Iz kategorije: Kultura