Datum objave: 27. Studeni 2015

Upoznajte uspješni tišnjanski band "Teški osjećaji", dečke koji su itekako osjećajni

Diana Ferić
Diana Ferić

Teški osjećaji jedan su od onih bendova koji je nastao igrom slučaja, no kroz četiri godine rada iza sebe su već ostavili pozamašnu ostavštinu, a njihova priča je tek krenula.
Ususret današnjem koncertu postavili smo im par pitanja na koja je odgovore dao frontmen benda Željko Marača.

Kako ste uopće došli na ideju formiranja benda?
-Bend je nastao igrom slučaja u Kudu Hartić, ja bi iz zezancije pisao pjesme, pogotovo kad bi glazba išla na putovanja. E, tada bi u autobusu predstavio pjesmu, svi bi je prihvatili i pivali ostatak putovanja koja su uvijek bila vesela. Jednom prilikom dirigent Dino Obratov je rekao kako ćemo imati zabavu u prostorijama glazbe povodom Svete Cecilije i neka napravimo bend i uglazbimo te sve moje pjesme i odviramo ih na toj zabavi. Mi smo to objeručke prihvatili i učinili tako. Bila je totalna ludnica. Nakon te zabave pozvao nas je Joso Čuzela Papata u Kasiopjeu da odsviramo tamo, i tad je bila još veća ludnica, a nama je to dalo vjetar u leđa te smo nastavili sa radom i postali pravi autorski bend. Spomenuti ću još samo to da nam je veliki plus što na koncertima sviramo samo naše autorske pisme, a to smatram velikim uspjehom.

Zašto baš ime Teški osjećaji?
-Svi smo u bendu nekako jako osjećajni likovi i kad smo pričali o imenu dogovor je bija da ćemo svirati i raditi slijedeći svoje osjećaje. Eto tako je i došlo do Teških osjećaja.

Što misliš, je li za scenu dovoljna samo kvaliteta ili je potrebno i nešto drugo?
- Bitna je kvaliteta, ali isto tako bitno je imati neku dozu lucidnosti, otkačenosti, hrabrosti, tj. imati ono nešto.

Koliko bend postoji, tko je autor pjesama i kako one nastaju?
- Bend postoji četiri godine, autor pjesama je moja malenkost, a pjesme nastaju našim zajedničkim radom na probama. Svako doda nešto svoje, baci neke ideje, no moram spomenuti da u tim idejama prednjači naš bubnjar Ante Lordan.

Danas je svrstati neki bend u neki određeni žanr postao težak zadatak. Kako bi mogli nazvati glazbu Teških osjećaja?

-Naša glazba je plod naših ojećaja i trenutaka inspiracije, zajedništva, druženja, življenja, satkana rockom, reggeom i funkom. Hm, pa kako to sad nazvati, iskreno, nemam pojma. 

Koju bi ocjenu dao šibenskoj glazbenoj sceni?
-Mislim da bi moglo puno bolje. Šibenik i okolica ima puno dobrih i kvalitetnih muzičara, pa vjerujem da će biti bolje u budućnosti.

Planovi za budućnost benda?
-Prvenstveno, radimo. Vježbamo, snimamo, vrijedni smo posljednjih mjeseci. Uglavnom, planova ima i pred realizacijom su. Upravo su u toku neki pregovori sa važnim ljudima, pa ćemo o tome nekom drugom prilikom.
Teški osjećaji ne spavaju zimski san nego su aktivni kao i u sezoni, pa ih danas možete i live čuti u Šibeniku, u caffe baru Domald.
Otkačite se zajedno sa nama od 22 sata, poručuju iz benda

 

 

 

Iz kategorije: Kultura