Datum objave: 19. Studeni 2015

Najavljujemo 11. izdanje memorijalnog humanitarnog koncerta „A vi ste s nama iako vas nima“

Šibenik News
Šibenik News

 

Jedanaestu godinu za redom u šibenskom kazalištu održat će se koncert „A vi ste s nama iako vas nima“ u sjećanje na dva tragično preminula šibenska tenora, Tonija Grguričina i Joška Arasa Biću. Ove godine nastupa preko deset izvođača: Zorica Kondža, klape Maslina, Iskon, Bunari, zadarski bend Forum, Davor Pekota, Marko Pecotić i drugi. Filian Vuletić, jedan od organizatora, najavljuje tradicionalno odličan koncert u prepunom šibenskom kazalištu

"Koncert je memorijalni i dobrotvorni. Pomoć se prikuplja za kćerku Joška Arasa i obitelj Tonija Grguričina. Očekujemo kao i svake godine puno kazalište, pregršt emocija i dobru pismu" najavljuje Vuletić.

Toni Grguričin, prvi tenor klape Teuta poginuo je 17. studenog 2005. u prometnoj nesreći na povratku s koncerta u Zagrebu. Tada mlada i jako uspješna klapa Teuta nakon njegove smrti nije htjela nastaviti s radom bez Tonija,nakon nesreće se razilaze i sudjeluju u drugim glazbenim projektima.

Joško Aras Biće, bio je također prvi tenor, ali u klapi Fortica, preminuo je nakon kratke i teške bolesti nedugo nakon Tonija, 3. srpnja 2006. godine. Tako je Šibenik u samo nekoliko mjeseci ostao bez dva iznimna pjevača.

Koncert se održava u petak 27.11. u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 80 i 100 kuna mogu se kupiti u caffe baru Žveljarin.

 

Iz kategorije: Kultura