Datum objave: 06. Listopad 2015

"Spektakluk" napunio šibensko kazalište do posljednjeg mjesta - publika oduševljena

"Spektakluk" napunio šibensko kazalište do posljednjeg mjesta - publika oduševljena
Igor Bergam
Igor Bergam

 

Rijetko imamo priliku vidjeti onako rasprodano šibensko kazalište kao što je to bilo sinoć na predstavi Spektakluk satiričnog kazališta Kerempuh. Pogotovo uz činjenicu da je karta bila solidno izdašnih 100 kuna, malo neobično visko za jednu kazalištu predstavu. No, očito je, uz poznavatelje kazališne scene, ova predstava u kazalište privukla i ne tako često viđenu publiku: Razlog je bio očit, valjda nema Hrvata koji nije "upoznao" Tarika Filipovića i Renea Bitorajca, barem iz kvizova i natjecateljskih live showova na nacionalnim televizijama ako ništa drugo.

Ali daleko od toga da je cijena bila pretjerana, dapače, isplatila se svake potrošene kune. Filipović i Bitorajac napravili su gotovo u potpunosti autorski projekt, jer osim što su jedini glumci u predstavi, oni su zaslužni i za scenarij i režiju i koreografiju, i za sve satirične i humoristične pjesme, fore i video sadržaj koji smo imali sinoć priliku vidjeti. Uigrani do svake sekunde, dvojac na bini izgledao je sigurno, uvjerljivo i do zla Boga zabavno. Nećemo propustiti spomenuti i Zorana Lazića, kojeg najbolje znamo kao jednog od scenarista serije Bitange i Princeze (u kojoj upravo i glume Tarik i Rene) koji je scenaristički pojačao cijelu priču.

"Spektakluk je nova, moderna i drugačija predstava u kojoj se Tarik i Rene na svoj prepoznatljiv način osvrću na vrijeme u kojem živimo. Vrijeme reality showova, paparazza, izvrnutog sustava vrijednosti, kompjuterizacije i modernizacije, tehnološkog napretka, učestalog pucanja brakova te sve stresnije prolaznosti i ovako prolaznog života."  - isječak je iz London News-a koji se nalazi u popratnoj knjižici predstave.

Iako je predstava prvi put izvedena još 2011. godine, Tarik i Rene prilagodili su fore i kritiku današnjem vremenu, tako da su teme i dalje jako aktualne i svježe. Za vrijeme cijelog trajanja predstave od sat i pol vremena publika je jako dobro reagirala na fore i štosove Zagrepčana na bini, i konstantno se smijala i pljeskala. A aplauz kojeg su glumci dobili nakon izvedbe kao da je trajao satima. Dobri poznavatelji šibenske kazališne kulture kažu da dugo nije bilo tako dugog i iskrenog pljeska nakon neke predstave. To samo svjedoči tome koliko su odličan posao na sceni sinoć odradili Tarik Filipović i Rene Bitorajac.

Fotografiranje je bilo strogo zabranjeno, na što je u par navrata sa scene i upozorimo Rene, ali vaš fotoreporter je isto uspio, onako skrivećki kao gore spomenuti paparazzi, uslikati par zanimljivih kadrova koje možete pogledati u fotogaleriji u nastavku. Valjda nam nitko neće zamjeriti. 

Iz kategorije: Kultura