Datum objave: 06. Rujan 2015

Koncert Parnog valjka na prepunoj tvrđavi svetog Mihovila rasplamsao emocije Šibenčana

Diana Ferić
Diana Ferić

Ljetna pozornica na tvrđavi svetog Mihovila doslovno se tresla od dobrih ritmova, plesa, pjesme, svirke i dobrih vibracija na večerašnjem koncerti Parnog valjka kojim je ta legendarna grupa proslavila 40 godina rada. Tvrđava je bila prepuna, kao nikad do sada, ali je unatoč veličini prostora atmosfera bila intimna. Izveli su sve svoje hitove od Nene i Sve još miriše na nju do Kao ti, Pusti neka traje, Uhvati ritam, Jesen, U prolazu....Koncert je trajao puna dva sata, bez predaha.

Između pjevača Akija Rahimovskog i šibenske publike zaiskrilo je od početka. Već nakon prvih nekoliko pjesama većina publika bila je na nogama, pjevajući i plešući i tako je bilo do kraja koncerta. Iako su izašli na bis i otpjevali još tri svoja poznata hita publika je i dalje vikala hoćemo još, a i Ako se jedva „skinuo“ s pozornice poručujući i iskreno publici „Volim vas!“. Oduševljen reakcijom publike prije toga je iskreno kazao. „Puno nam je srce. Nakon ovoga možemo pjevati još 40 godina“. Priznanje publici odala je i B vokal Tina Kresnik koja je na kraju otpjevala s Akijem „U prolazu“. „ Veseli ste i spontani. Večeras sam se osjećala kao da sam na nekom tulum, a ne na koncertu“, kazala je.

Aki je ulazio među publiku, zagrlio nekoliko žena koje su zaneseno pjevali s njim, s jednom grupom rasplesanih djevojaka je i zaplesao. Njegova strast i neiscrpna energija kojom je vladao pozornicom prenijela se na publiku koja je jednako uživala u njihovim baladama kao i u bržim pjesmama, pjevajući uglas s Akijem.
U svakom slučaju dostojna proslava 40. rođendana te slavne hrvatske rock grupe. U publici su bili i čelni ljudi grada Šibenika, a šibenski gradonačelnik Željko Burić s obitelji je sve vrijeme bio na nogama, plešući i pjevajući.

Iz kategorije: Kultura