Datum objave: 27. Kolovoz 2015

Svi koji su se prijavili za statiranje u filmu "Ne gledaj mi u pijat" pozvani na casting u Knjižnicu

Šibenik News
Šibenik News

 

Produkcijska kuća "Kinorama" iz Zagreba uskoro u Šibeniku kreće sa snimanjem svog novog filma "Ne gledaj mi u pijat" . Radi se o dugometražnom prvijencu Hane Jušić, Šibenčanke s adresom u Zagrebu, koja je odabrala svoj rodni grad za lokaciju snimanja filma.

Iz "Kinorame" pozivaju sve prijavljene statiste da dođu na casting u gradsku knjižnicu "Juraj Šižgorić" u srijedu, 2. rujna 2015. prema sljedećem rasporedu:

18,00 sati statisti čija prezimena počinju sa slovima A - K
18,45 sati statisti s prezimenima L-Ž
19,30 sati zainteresirani za statiranje koji se još nisu prijavili

Kako doznajemo od Željka Kolopera, organizatora statista, prijavilo se oko 200-njak ljudi, 150 putem maila i 50 putem upisnih listova. Tom broju će se još pridodati i 300 profila koji već postoje u arhivi od prijašnjih projekata. Za potrebe filma "Ne gledaj mi u pijat" potrebno je oko 400 statiranja, a Koloper misli da će na kraju biti izabrano nekih 150 do 200 statista.

"Ne gledaj mi u pijat" redateljice Hane Jušić je još jedan projekt sve uspješnije "Kinorame" koja se može pohvaliti da će film iz njene produkcije 'Zvizdan' Dalibora Matanića , koji je sniman i u zaleđu Šibenika s brojnim šibenskim statistima predstavljati Hrvatsku na 88. nagradi Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti u natjecateljskoj kategoriji za najbolji film na stranome jeziku, kako su izvijestili iz Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD).

Snimanje filma na šibenskim lokacijama počet će 7. rujna 2015.

Iz kategorije: Kultura