Datum objave: 17. Kolovoz 2015

SENZACIJA:Na prvoj Večeri dalmatinske šansone nastupa 12 - godišnja Nika Pastuović

Diana Ferić
Diana Ferić

Kao što je posebnu pozornost i divljenje javnosti izazvala 12-godišnja Mia Negovetić koja je na nedavnom mimohodu u Zagrebu otpjevala hrvatsku himnu, veliku pozornost sigurno će privući i Nika Pastuović koja će u rujnu napuniti tek 12 godina, a nastupit će na ovogodišnjoj Večeri internacionalne glazbe na Večerima šansone u Šibeniku, rame uz rame s iskusnim glazbenicima poput Lea Martina, Ive Pattiere, grupe Mi, Đanija Maršana i mnogih drugih. Pjevat će zahtjevnu pjesmu SI LA VIE EST CADEU s Eurosonga iz 1983. godine. Nika uči svirati klavir u glazbenoj školi i istodobno već dvije godine pohađa Školu pjevanja "Mikrofomn Star" u kojoj je profesorica Ivana Barun Krajina, operna pjevačica porijeklom iz Šibenika.

Zanimljivo je da je Niku na kultne Večeri šansone u Šibeniku doveo jedan e mail koji je bio namijenjen MDF –u, kaže nam Nikina majka Sandra. „Budući da Nika jako voli pjevati i da ima lijep glas palo nam je na pamet da ponudimo Međunarodnom dječjem festivalu da nastupi u nekom od dodatnih programa. Tražile smo po Internetu adresu na koju bismo se mogle javiti, ali nismo ju uspjeli naći pa smo se sjetili da stupimo s njima u kontakt preko Večeri dalmatinske šansone koju stalno pratimo preko televizije. Imaju jako preglednu stranicu pa smo poslali poruku na njihovu e mail adresu i dobili odgovor da su oni zainteresirani za Niku. Gospodin Viljac nam je rekao da pošaljemo neku Nikinu snimku. Kad ju je primio i preslušao bio je jako zadovoljan, poslao nam je dvije pjesme koje je Nika trebala snimiti i jedna je izabrana za Šansonu“, ispričala nam je Sandra Pastuović. 

Priču potvrđuje i Branko Viljac. „Drago mi je što je taj prvi e mail došao nama i da sam tako doznao za Niku. Djevojčica krasno pjeva i mislim da će biti ugodno iznenađenje za našu publiku. Razgovarao sam i s njezinom profesoricom Ivanom, našom Šibenčankom i ona mi je jamčila da Nika to može izvesti, jer ništa ne prepuštamo slučaju“, ističe Viljac.

Nika nam je u telefonskom razgovoru kazala da ju je inspirirala Renata Sabljak sa svojim nastupom na prošlim Večerima dalmatinske šansone, da nema tremu i da jedva čeka nastup u Šibeniku vjerujući da će joj to biti dragocjeno i ugodno iskustvo.
Nika je do sada nastupala na natjecanjima učenika osnovnih škola te nekoliko puta u programima Doma kulture u Novom Zagrebu te u produukcijama Škole pjevanja "Mikrofon Star".
 

Iz kategorije: Kultura