Datum objave: 12. Kolovoz 2015

Ovacije publike na gala operi na kraju ovogodišnje Musice Appassionate

Diana Ferić
Diana Ferić

Ovacijama oduševljene publike na koncertu „Gala opera“, koji je održan sinoć u Muzeju grada Šibenika, završen je ovogodišnji 8. festival klasične glazbe „Musica appassionata“.
Publika koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu Muzeja grada Šibenika uživala je nadahnutim izvedbama arija iz opera Hofmanove priče, Figarov pir, Čarobna frula, Don Giovanni, Madam Butterfly, Faust i Šišmiš. Sopranistice Marija Prohaska i Martina Kolarić, mezzosopranistica Nera Gojanović, bas – bariton Krešimir Stražanac i pijanistica Gordana Pavić blistali su u svojim umjetnički nadahnutim, glazbeno suverenim i scenski razigranim ulogama. „Opera gala“ bio je izniman glazbeni doživljaj, čak ne bi bilo pretjerano reći umjetnički spektakl kojim je na najljepši način završen ovogodišnji šibenski festival klasične glazbe „Musica appassionata“ kojim u svom osmom izdanju itekako opravdao svoje postojanje, ali i naznačio potencijale svoje goleme potencijale koji tek trebaju doći do punog izražaja.
Festival je 15. srpnja otvoren svečanim koncertom na kojem je nastupio Hrvatski barokni ansambl, nakon kojeg uslijedio niz glazbenih događaja koji su pokazali zašto se ovaj festival zove strastvena glazba. U crkvi Gospe van Grada nastupio je gitarist Srđan Bulat, u fenomenalnom ambijentu Sokolarskog centra pod vedrim je nebom izvrstan koncert održao zagrebački komorni ansambl „Musica viva“, uslijedio je koncert španjolskog gitariste Rogera Tapiasa, a zatim koncert puhačkog ansambla „Cantus“ u klaustru samostana i crkve sv. Frane, da bi taj praznik glazbe kulminirao sinoćnjim koncertom „Opera gala“.
Festival klasične glazbe „Musica appassionata“ bio je posvećen proslavljenom šibenskom opernom pjevaču Nevenu Belamariću koji je preminuo 2006. godine.
 

Iz kategorije: Kultura