Datum objave: 28. Srpanj 2015

Puhači iz cijelog svijeta priredili poseban užitak posjetiteljima Skradinskog buka

Diana Ferić
Diana Ferić

Skradinski buk ovih dana vrvi turistima, a oni koji su se našli jučer oko 14 sati u njegovoj blizini nisu uživali samo u šumu slapova i ljepoti prirode nego i u zvucima puhačke glazbe. Taj su im osebujni doživljaj priredili sudionici Ljetnog festivala puhačke glazbe koji u Šibeniku organizirali English Brass Academy i članovi hrvatskog Busina Brass Quinteta. Opustili su se se u tom iznimnom ambijentu uz zvukove moderne i klasične glazbe koju je izveo taj simpatični orkestar pod vodstvom Ivana Bošnjaka i Paula Archibalda. poput James Bond teme.

Puhački ansambl sastoji se od svirača raznih dobnih skupina i nacionalnosti, što ga zapravo čini posebnim jer je primjer kako glazba i umjetnost udružuje ljude. Prizor i atmosfera koju su oni stvorili svirajući iznad Skradinskog buka privukla je mnoge turiste koji su sjeli u hlad i pažljivo odslušali koncert kao da se nalaze u koncertoj dorani.

Večeras u 21.00 na Maloj Loži puhački orkestar održat će još jedan, ujedno i posljednji koncert Ljetnog festivala puhačke glazbe.

 

Tekst i slike: Sara Pauk i Danijel Ferić
 

Iz kategorije: Kultura