Datum objave: 08. Lipanj 2015

Ovogodišnje izdanje Regius festivala uvršteno u službeni popratni program 55. MDF-a

Šibenik News
Šibenik News

 

Sad je i službeno – Regius festival uvršten je program 55. izdanja Međunarodnog dječjeg festivala koji će se od 20. lipnja do 4. srpnja održati u Šibeniku.

U petoj godini održavanja Regius festival doživljava veliko priznanje od strane najvećeg domaćeg kulturnog brenda inozemnih konotacija legendarnog Festivala djeteta, organizacije starije od pola stoljeća. Tako je dvodnevni program festivala uvršten u prateći program MDF-a kao after party namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju.
''Organizatori Regiusa ima li su želju ostvariti suradnju, a nama su svojim programom upotpunili prateći program MDF-a. Drago nam je kad možemo izaći u susret mladima koji su na ovaj način upotpunili noćni program za mlade i one nešto starije. Pratimo festival u svim segmentima i sretni smo što s Regiusom imamo i nešto za mlade'', kazala je ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, matične kuće MDF-a, Maja Trlaja.
Zadnja dva dana MDF-a, petak i subota, odnosno 3. i 4. srpnja završavat će na prostoru bivšeg TEF-a u Crnici (deset minuta hoda od centra Šibenika) mjestu održavanja službenog after partyja, odnosno Regius festivala.
''Veoma smo zahvalni i sretni što nas je vodstvo tako jakog i velikog festivala, šibenske institucije prepoznalo i uvrstilo u svoj prateći program. Drago nam je da ove godine sve više gradskih institucija i kolega kulturnjaka prepoznaje vrijednost Regiusa, da cijene ono što radimo zadnjih pet godina. Uz sve promjene koje imamo u predstojećem izdanju festa, garantiramo dizanje Regiusa na još veći nivo, a priznanje MDF-a potvrda je da idemo prema tom cilju'', kazao je Igor Bergam, predsjednik Udruge P.A.R.K., organizator festivala.
Raspored nastupa na Regiusu kao i sve ostale informacije bit će, također, uvrštene i u programsku knjižicu Međunarodnog dječjeg festivala.

Za petu godinu održavanja Regius festival u Šibeniku promijenio je i svoj vizualni identitet za čiji je dizajn zaslužan Ivan Perkov, Šibenčanin koji studira na UMAS-u (Umjetnička akademija u Splitu, smjer dizajn vizualnih komunikacija) (član Udruge P.A.R.K. i volonter na Regius festu). 

Želja je bila napraviti odmak od dosadašnjih klasičnih boja i obilježja Regiusa iz nekoliko razloga, a jedan do važnijih je činjenica da festival upravo ove godine doživljava niz velikih promjena što se željelo objediniti pod još jednom promjenom – onom vizualnom.
Dosadašnje zagasite boje korištene u vizualizaciji festivala zamijenjene su nešto 'mekšima', prozračnijima, bojama koje nagovještavaju ljeto. Također, prepoznatljiva zvijezda koju smo dosad viđali na materijalima festivala dobila je nešto mekše linije, odnosno zamijenjena je morskom zvijezdom kao simbolom mora uz koji se festival održava.
Zadnje slovo u nazivu festivala 'S' stopilo se s brojkom 5 koja simbolizira jubilarnu godinu održavanja festivala.
 

Iz kategorije: Kultura