Datum objave: 19. Ožujak 2015

KULTURALJKA 2015: Dva tjedna do najbolje proljetne zabave u gradu!

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Točno dva tjedna dijele nas od mini-jubileja Kulturaljke,dvodijelne kulturno-glazbene manifestacije koju organizira Udruga P.A.R.K. Kroz projekt kroz koji je prošlo mnogo mladih šibenskih kreativaca kojima se pružila prilika da javnosti predstave svoje radove i ideje ove godine održava se od 2. do 4. travnja.

Prvi dio održat će se u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ 02. travnja s početkom u 18 sati. Tada je na rasporedu javna tribina naziva „Retrospektiva rada udruge P.A.R.K.“ na kojoj će vas Parkaši podsjetiti na ono što su radili u protekle četiri godine i pokazati tko je sve dosad sudjelovao na Kulturaljci. Gosti tribine biti će: Sanja Lydia Kulušić, Slaven Blaće i Zvonomira Bralić. Svečano otvorenje izložbe „Šibenik vanka grada“ održat će se istog dana u 19 sati u galeriji u podrumu Knjižnice. Cilj izložbe je potaknuti, prvenstveno mlade da aktivno sudjeluju u kulturnom životu grada.

Još jednom podsjećamo na foto natječaj koji traje do 31.03. Tema natječaja je „Šibenik vanka grada“. Bit je fotografirati mjesta u gradu Šibeniku koja nisu „svakidašnja“ tj. ona koja ne viđamo na svakoj drugoj izložbi, razglednicama, u turističkim katalozima, novinama i na televiziji. Svoje radove šaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. na koji mail je dosad pristiglo mnoštvo radova. Nagrada za najbolje fotke, osim izložbe na kojoj će biti izložene i koja će trajati 10 dana, je i besplatan upad na koncertni dio manifestacije.

Drugi, koncertni, dio održat će se pod Hangarom na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova, 4. travnja. Nastupaju Psiomodo Pop, Kawasaki 3P, Mrtvo Hitovlje vs. Sensi i Drug Podrug, a umjesto dvojca Gatuzo dolaze nam Straight Mickey and The Boyz, furiozni beogradski rock tsunami, kako nazivaju mediji ovaj trojac. Nakon što su razvalili svirku na Terranu prije dvije godine i nakon što su eksplozivno otvorili Regius prošle godine, na Kulturaljci će prvi put šibenskoj publici predstaviti svoj album prvijenac kojeg su izdali doslovno prije tjedan dana.

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl moći će te, od sljedećeg tjedna, nabaviti donirajući 60 kuna i to u barovima: Baldekin, Bono, Domald i Kuglana.
 

Video

Iz kategorije: Kultura