Datum objave: 03. Ožujak 2015

FOTO Puna galerija u podrumu Knjižnice na izložbi kreativnog tima PriXsa

FOTO Puna galerija u podrumu Knjižnice na izložbi kreativnog tima PriXsa
Igor Bergam
Igor Bergam

 

Slaven Blaće, Sandra Eraković i Mara Roša, ujedinjeni u kreativni tim PriXsa, večeras su u Gradskoj knjižnici imali svoju prvu izložbu autorskih radova. Riječ je o slikama, plakatima, redizajniranom starom namještaju i različitim rukotvorinama koje su proizašle iz kreativnog studija u starom dijelu grada u protekle dvije godine. Izložba je privukla neuobičajeno veliki broj publike, pogotovo mladih koje nemamo baš prilike vidjeti na sličnim događajima. Umjetnički trojac je izložio večeras većinu svojih radova koji su napunili galeriju u podrumu i obojali je u šarene boje i stripovsku formu.

Slaven Blaće crtanjem u raznim tehnikama bavi se više od dvije godine i on je zaslužan za najveći broj izložbenih predmeta na večerašnjoj izložbi. "Ujutro crtam, bojam i pituravam, a popodne radim kao konobar. Skupilo se dosta toga što bi voljeli pokazati ljudima, a i prodavati u nekoj budućnosti kad otvorimo obrt ili udrugu", otkriva nam planove talentirani muški dio trojca.

Dio tima je i Mara Roša, Šibenčanka koja je nedavno preboljela zloćudnu bolest i kojoj je kreativan rad i sudjelovanje u ovog izložbi dosta pomoglo u nekom smislu terapije i ponovnog uključivanja u zajednicu. "Bavila sam se crtanjem od malih nogu, sve tamo negdje do srednje škole. Nakon toga sam imala dugu pauzu, i onda nakon bolesti kad sam krenula iz početka sa životom, krenula sam i s crtanjem",  veselo priča Mara koja je izložila svojih pet zanimljiv slika stripovske tematike.

Redizajn, obnova i ponovno vraćanje u funkciju starog namještaja specijalnost su Sandre Eraković. U svaki komad odbačenog namještaja Sandra ulaže puno vremena i daje mu specifičan autorski izričaj. "Nije lak posao, ima tu i brušenja, i kitavanja i pituravanja, lakiranja... Puno vremena odnese rad na jednom komadu, ali na kraju se isplati kad nešto tako vrijedno vratiš u život!" , kaže autorica redizajniranog namještaja kojim je napunila galeriju.

Izložba šibenskih kreativaca na kojoj se ima dosta toga za vidjeti i koja zaslužuje itekako pažnju javnosti, u galeriji u podrumu knjižnice otvorena je do 19. ožujka. Dio atmosfere s otvorenja i radove autora pogledajte u našoj fotogaleriji.

Iz kategorije: Kultura