Datum objave: 25. Veljača 2015

Bili smo na filmskim večerima srijedom u Knjižnici, mjesec je Turskog filma

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Filmske večeri srijedom u Gradskoj knjižnici večeras su bile u znaku turskog filma. Prikazana je drama Rana na srcu iz 2005. redatelja Yavuza Turgula. Manifestacija Mjesec Turske kulture ko ju organizira Hrvatsko-turska udruga prijateljstva tako je dobila svoj dio i u Šibeniku, Mjesec turskog filma.

-Treće izdanje Mjeseca turskog filma ima za cilj nastaviti upoznavanje šibenske publike s djelima poznatih turskih filmskih stvaraoca i plodne kinematografije predstavljanjem filmova koji dodiruju teme ljubavi, umjetničkog rada, čežnje, siromaštva i altruizma - govori nam Nikica Šupe, dugogodišnji voditelj filmskih večeri.

Na večerašnjoj projekciji skupilo se 30-ak najvjernijih Šibenčana, a da Filmske večeri u Knjižnici imaju svoju publiku dokazala nam je i gospođa Ana. - Zadnja tri puta sam propustila projekcije jer sam bila spriječena zbog obiteljskih problema, večeras je napokon vrijeme da posvetim sebi dva sata i uživam u dobrom filmu. - govori nam.

Večerašnji film je ujedno bio i zadnji u ciklusu turskog filma, od sljedeće srijede na programu su talijanska filmska ostvarenja. Sve projekcije počinju srijedom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Iz kategorije: Kultura