Datum objave: 19. Veljača 2015

Kulturaljka 2015: Otkrivene prve informacije petog izdanja

Kulturaljka 2015: Otkrivene prve informacije petog izdanja
Igor Bergam
Igor Bergam

 

Iako program kriju kao zmija noge organizatori iz Udruge P.A.R.K. (Pokretači alternativnog razvoja kulture) jutros su objavili prve informacije o ovogodišnjem petom izdanju dvodijelne kulturno-glazbene manifestacije Kulturaljka.

Parkovci nam za, mini jubilej Kulturaljke, pripremaju dosad najbolji program. Iako nam još uvijek ne žele otkriti imena bendova koji će nastupiti, zasad su nam otkrili lokacije održavanja ovogodišnje Kulturaljke. Kao i prošle godine, prvi dio manifestacije, održat će se u gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić,a drugi u hangaru na prostoru bivše vojarne Bribirskih Knezova. Prvi dio obuhvaća tribinu i izložbu čiji je cilj aktiviranje mladih, a drugi dio obuhvaća veliki koncert alternativnih bendova iz regije. Dok čekamo nove informacije, prisjetimo se kako je to izgledalo prijašnjih godina. Protekle četiri godine u ovom hvale vrijednom projektu sudjelovalo je veliki broj mladih Šibenčana koji su dobili priliku pokazati svoje kreativne ideje bilo to putem izložbi, filmova, plesa, tribina ili predavanja. Od izložbe Sanje Lydije iz 2011. godine ogoljenih Šibenčanki na temu „Žena je...“ do tribine na kojoj je sudjelovalo više udruga za mlade koje su ukazale na problem nedostatka prostora i predstavili rješenja istog. U koncertnom dijelu programa nastupili su brojni poznati bendovi: Goran Bare i Majke, Urban & 4, Pips, Chips & Videoclips, Stillness, Brkovi, M.O.R.T. i mnogi drugi.

Kako doznajemo od organizatora u prvom dijelu programa 02.04. u multimedijalnoj dvoranu Gradske knjižnice održat će se tribina o radu Udruge u zadnje četiri godine, svojevrsna retrospektiva onoga što se događalo na dosadašnjim izdanjima Kulturaljke. Sudjelovat će organizacijski tim kao i mladi koji su sudjelovali u projektu kroz godine. U galeriji u podrumu, istog dana, bit će otvorena izložba na kojoj će biti prikazane fotografije mladih šibenskih autora koje će kroz natječaj biti izabrane kao najbolje. Radi se o motivima Šibenika ali ne onim klasičnim, "izlizanim" kadrovima katedrala, grada s Banja i sl., nego zanimljivih i atraktivnih lokaliteta po gradu koje nemamo priliku vidjeti na svakoj drugoj izložbi, poručuju iz P.A.R.K.-a.
Koncertni dio će se održati 04.04 tradicionalno na Veliku subotu i ove godine u hangaru koji se pokazao kao super lokacija za svirku, najavljuju se velika imena...

Sve detalje možete pratiti na službenoj Facebook stranici https://www.facebook.com/Kulturaljka

Iz kategorije: Kultura