Datum objave: 27. Rujan 2014

Šibenčani vole Arsena:Zbog velikog interesa i dodatna projekcija filma "Moj zanat"

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog iznimnog interesa Šibenčana za projekciju dokumentarnog filma „Moj zanat“ o životu nenadmašnog hrvatskog kantautora Arsena Dedića Hrvatski filmski savez, Muzej grada Šibenika i HNK Šibenik odlučili su  organizirati dodatnu besplatnu projekciju u Šibeniku, u utorak 30. rujna s početkom u 19 sati, u šibenskom HNK.  Prva planirana projekcija tog filma bit će održana večer prije, u isto vrijem na istom mjestu.

Film je režirao beogradski redatelj Mladen Matičević. Taj vrlo intimistički portret jednog od najznačajnijih domaćih kantautora, snimljen u crno-bijeloj tehnici, prva je filmska posveta Arsenu. Film prati njegov životni put od djetinjstva u rodnom Šibeniku do danas, bazirajući se prvenstveno na govoru samog Dedića.

Snimljen u produkciji Hrvatskog filmskog saveza i beogradskog Starhilla, 'Moj zanat' je prvi koprodukcijski film sa srpskim redateljem i većinski hrvatskom produkcijom. Producentica filma je Vera Robić-Škarica, direktor fotografije Boris Poljak, a montažerka Suzana Bašković. Redatelj i scenarist Matičević dosad je snimio nekoliko dokumentarnih filmova, od kojih je najpoznatiji 'Kako postati heroj' iz 2007.

 

Svi zainteresirani građani svoje ulaznice za dodatnu projekciju dokumentarnog filma mogu podignuti na blagajni kazališta u utorak 30. rujna, od 10 do 12 sati te sat vremena prije projekcije.

 

 
 
 

 

Iz kategorije: Kultura