Datum objave: 24. Srpanj 2014

Vasko Atanasovski Trio ove subote na ljetnoj pozornici u Docu

Nina Medić
Nina Medić

Vasko Atanasovski, slovenski skladatelj i glazbenik, poznat  po brojnim suradnjama s poznatim svjetskim predstavnicima različitih glazbenih stilova od jazza, rocka do klasike i tradicionalnih žanrova ove subote nastupa na ljetnoj pozornici u šibenskom Docu.

Ljetni koncerti u Šibeniku nikad nisu bili kvalitetniji, nikad raznovrsniji, a posebno se to odnosi na ljetnu pozornicu u Docu, gdje je dosad ugošćen niz domaćih i gostujućih glazbenika.

Glazbeni repertoar spomenute pozornice ide dalje pa u iščekivanju večerašnjeg nastupa etno world music benda Kries, s početkom u 23 sata, uz besplatan ulaz, a za subotu 26. srpnja, najavljujemo koncert odličnog Vasko Atanasovski trija.

Vasko Atanasovski je nedavno dijelio pozornicu s Vlatkom Stefanovskim koji je zatvorio ovogodišnji OFF Jazz and Blues festival u Šibeniku kada je oduševio publiku, svirao je s Tommyjem Emmanuelom, Tamarom Obrovac, Damirom Imamovićem... Poznat je Vaskov jedinstveni majstorski pristup svim stilovima glazbe, te je dosad objavio jedanaest studijskih albuma, primio niz nagrada, osvojio publiku gdje god da je nastupao, a nastupao je u Kini, Indiji, Americi, te, naravno, diljem Europe.

Vasko Atanasovski Trio uz samog Vaska čine bubnjar, udaraljkaš i virtuoz Marjan Stanić, te akademski obrazovani gitarist Dejan Lapanja. Zajedno nastupaju već dugo vremena, a njihov repertoar uključuje pjesme s Vaskovi albuma, te novokomponirane pjesme. Na koncertima publiku vode u obilazak glazbenih stilova pa se svi zajedno kreću u ritmu klezmera, gipsi swinga, polke, te kombinacije šansone i alter popa.

Dodajmo i to da uživanje u valovima dobre glazbe ovog ljeta u Docu osiguravaju dolački ugostitelji objedinjeni u udruzi 'Dolac – budi u điru', Turistička zajednica grada Šibenika  i Grad Šibenik. 

Iz kategorije: Kultura