Datum objave: 15. Srpanj 2014

Povratak u doba vinila uz slovenski bend 'Tetkine radosti' u petak u Docu

Nina Medić
Nina Medić

Tetkine radosti, glazbeni kolektiv iz Slovenije održat će koncert ovog petka 18. srpnja na ljetnoj pozornici u Docu.

Tetkine radosti čine tri odlična DJ-a i producenta (DJ Borka, DJ Bakto i DJ Woo – D).  Najjednostavnije rečeno svojim setovima 'isporučuju' publici funk produkciju s područja bivše Jugoslavije iz 70.-tih  godina prošlog stoljeća. Borka, Bakto i Woo-D puštaju glazbu s vinila,longplejki ili ploča i po tome nisu toliko posebni, no ono po čemu se izdvajaju od kolega DJ s kojima dijele životni prostor bivše Jugoslavije koju, između ostalog, svojom glazbom predstavljaju, ali i kolega u ostatku svijeta jest činjenica da njihovi DJ setovi redovito sadrže glazbu nastalu šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ali raritete zapisane na, prethodno spomenutim, vinilima.

Njihovi koncerti su kao vremeplov i vode nas natrag u doba kada su plesnjaci bili popularni i to ne bilo koji već  kultni 'stiskavci'.

Dakle, ovog petka na šibenskoj rivi s ljetne pozornice čut će funk, disco, soul, r'n'r  iz druge polovice 20. stoljeća s potpisom Tetkinih radosti  - vrhunskih DJ-jeva sjajne tehnike, na tri gramofona. Miksat će se, uz 'scratching',  najbolji groovy dijelovi raritetnih vinila nekadašnje jugoslavenske scene.

Dodajmo da su slovenski DJ-jevi nastupali diljem regije, a koncert u Docu tek je jedan u nizu na opće oduševljenje publike koja će u njemu uživat već od 22 sata. Koncert je, dakako, besplatan i ne bi ga valjalo propustiti. 

Iz kategorije: Kultura