Datum objave: 02. Svibanj 2014

The National ponovno u Šibeniku, ovaj put u sklopu SuperUho festivala!

Nina Medić
Nina Medić

Nakon nastupa na prvom izdanju Terranea, jedan od trenutno najpopularnijih rock bandova, The National, vraća se u Šibenik , ovaj put na SuperUho festival.

Kako najavljuje njihov domaćin ovo će im biti najintimniji nastup u Hrvatskoj još od 2007. godine i zagrebačkog koncerta u Pauku, piše portal muzika.hr.

Glavna festivalska pozornica na kojoj će nastupiti The National nalazi se svega 30-ak metara od mora, a sama festivalska lokacija nalazi se na pristaništu TEF-a i gradskoj plaži Banj.

Bend The National osnovan je 1999. godine, a čine ga pjevač Matt Berninger te dva para braće: Aaron (gitara, bas, klavir) i Bryce Dessner (gitara), te Scott (bas, gitara) i Bryan Devendorf (bubnjevi). Svoja su prva dva albuma, The National i Sad Songs For Dirty Lovers, te ključni mini album Cherry Three, objavili na vlastitoj etiketi, nakon čega 2004. potpisuju za Beggars Banquet.

Već iduće godine im izlazi iznimno hvaljeni Alligator na kojem se našla underground himna „Mr. November“, a The National postaju prava mala koncertna atrakcija. Idući Boxer objavljen je 2007. a pjesme poput „Fake Empire“, „Mistaken For Strangers“ i „Start A War“ dovele su do toga da je album prodan u trostruko većoj nakladi od pretodnog, dok sama grupa od zvijezdi undergrounda polako prerasta u rock instituciju.

Album High Violet objavljen 2010.godine, grupi donosi, ne samo nepodjeljene hvalospjeve kritike, već i globalni komercijalni uspjeh. I individualno i kolektivno članovi grupe The National uključeni su u nebrojene umjetničke, dobrotvorne i socijalno-političke inicijative.

Uz The National potvrđeni izvođači na SuperUhu su Black Lips, Chelsea Wolfe, Rose Windows, 7 That Spells, Diskodelija, Bernays Propaganda i  After je bolji od Partyja.

Festival će se održati od 3.do 5. kolovoza na Banju, a limitirani broj ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 250 kuna može se kupiti do 11. svibnja ili do isteka zaliha, nakon čega kreće prodaja po cijeni od 290 kuna.

Ulaznice možete kupiti u Dallas Music Shopu i klubu Azimut u Šibeniku.

Iz kategorije: Kultura