Datum objave: 29. Travanj 2014

Koncert poznatog tuzlanskog gitarista i izložba 'Kamena pjesma' sutra u galeriji sv. Krševan

Nina Medić
Nina Medić

Galerija sv. Krševan sutra će ugostiti poznatog umjetnika Roberta Andrejaša koji će se predstaviti izložbom „Kamena pjesma“, a popratit će je koncert  gitarista svjetskog glasa, Sanela Redžića i Zrinke Andrejaš na glasoviru.

 „Galerija sv.Krešvana ima čast ugostiti velikog umjetnika, virtuoza na gitari Sanela Redžića, stoga ovom prilikom pozivam sve Šibenčane da se odazovu izložbi koja će se otvoriti sutra, 30.travnja u 20 sati, a nakon toga moći se uživati u jedinstvenom glazbenom doživljaju“, rekla je  Antonija Modrušan, ravnateljica galerije Sv.Krševana.

Umjetnik Robert Andrejaš je,  kako kaže, Šibenčanin po srcu jer ga 35 godina očarava ljepota tog grada.  Inspiriran Šibenikom Andrejaš stvara crno-bijele svjetlopise- umjetničke fotografije zamrznute stvarnosti koju 'pjeva' kamen. Izložbu 'Kamena pjesma' dodatno će oplemeniti koncert virtuoza na gitari Sanela Redžića i pijanistice Zrinke Andrejaš što će Šibenčanima ponuditi jedinstven umjetnički događaj.

Sanel Redžić, Robert Andrejaš i Zrinka Andrejaš dolaze iz Tuzle. Robert Andrejaš je diplomirani producent , asistent za uži umjetnički oblast produkcije na Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli te ujedno kandidat za majstora umjetničke fotografije. Ovo je njegova šesta samostalna izložba.

Zrinka Andrejaš, samozatajna pijanistica, radi kao profesorica na Tuzlanskoj umjetničkoj školi koja je iznjedrila niz prvoklasnih glazbenika. Jedan od njezinih najboljih učenika bio je i Sanel Redžić, danas gitarist svjetskog glasa. Redžić je 2012. na Internacionalnom natjecanju gitare u Tokiju osvojio prvo mjesto, a u dosadašnjoj karijeri osvojio je  preko 25 glazbenih nagrada.

Izložba se otvara u 20 sati i moći će se razgledati do 15-travnja.

 

FOTO: klix.ba

Iz kategorije: Kultura