Datum objave: 10. Travanj 2014

Dva dijela Kulturaljke 2014: Atraktivan glazbeni dio i javna tribina za mlade

Nina Medić
Nina Medić

Nastup bendova M.O.R.T. , Pips, Chips & Videclips i Brkova samo su dio ovogodišnjeg programa Kulturaljke, kulturno-glazbene manifestacije koju četvrtu godinu za redom ogranizira Udruga P.A.R.K.

Osim glazbenog dijela, koji će se odvijati u subotu 19.travnja pod hangarom na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova u subotu od 20 sati, dio Kulturaljke bit će i javna tribina tribina koja će se održati u četvrtak 17.travnja u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" u 18 sati održati javna tribina pod nazivom „Zašto mladima u Šibeniku treba prostor“.

Na tribini će predstavnici više gradskih udruga govoriti o problemu ne imanja adekvatnog prostora za njihov rad, prezentirat će realna rješenja problema, a i predstaviti novoosnovani Savez udruga grada Šibenika. Na tribini će sudjelovati gradski i županijski oci tako da će sva pitanja biti upućena na prave adrese. Pozivaju se svi mladi da prisustvuju tribini jer će se nakon predavanja otvoriti javna rasprava i sva pitanja vezana na temu su dobrodošla.

Paralelno s tribinom od četvrtka počinje i prikupljanje potpisa potpore u borbi za dobivanje prostora za mlade, što je kroničan problem grada Šibenika više do 20 godina, na štandu pored zgrade Kazališta. Od četvrtka ujutro do subote popodne volonteri udruga dijelit će info materijale, skupljati potpise, a moći će se kupiti i karte za veliki koncert u subotu navečer.

Kako je sama Udruga pokrenuta s jasnim ciljem dobivanja prostora za kreativno izražavanje mladih u Šibeniku, i ove godine pokušava uključiti mlade da aktivnije sudjeluju u društvenom životu grada te donosi bogati glazbeni program.

Perspektivni sinjski blues rockeri M.O.R.T. u sklopu 'Kulturaljke 2014'.nastupaju po prvi put u Šibeniku, nakon izdavanja svog debi albuma 'Vrhunsko dno' s kojim su zaradili pozitivne reakcije kako publike tako i kritike. Pipsi nakon više od 10 godina dolaze ponovno u Šibenik, predstaviti svoj zadnji album „Walt“ izdan prošle godine kao i podsjetiti publiku na velike hitove iz svoje bogate karijere. Po treći put u grad nam se vračaju Brkovi, uvijek vrlo rado viđeni gosti, koji također predstavljaju novi album naziva „Pizda Materina“ izdan prije nepunih mjesec dana, s kojim haraju i rade svoj poznati dernek po cijeloj regiji. Ove godine na Kulturaljci, očekuju nas i nastupi, uz DnB after party u organizaciji mladih šibenskih DJ snaga.

Karte za koncert se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 60 kuna u caffe barovima Domald, Bono i Baldekin, a na dan koncerta na ulazu u hangar po cijeni od 80 kuna. Više informacija potražite na facebook fan pageu Kulturaljke https://www.facebook.com/Kulturaljka

Iz kategorije: Kultura