Datum objave: 07. Travanj 2014

OFF jazz&blues festival: Vlatko Stefanovski trio, Ian Siegal & Mike Sponza i mnogi drugi

Nina Medić
Nina Medić

Osmi OFF Jazz & blues festival koji će se održati od 17.do 19.srpnja na staroj lokaciji, ispred samostana sv. Frane ponudit će i ove godine svim ljubiteljima jazza i bluesa još jedno nezaboravno iskustvo. Vlatko Stefanovski trio, te duo Ian siegal & Mike Sponza najzvučnija su imena ovogodišnjeg festivala, a kompletan program danas su na press konferenciji predstavili Vojo Marković, umjetnički direktor festivala i Marko Podrug, jedan od organizatora.

Festival će u četvrtak 17.srpnja otvoriti bosanska Bilie Holiday, Anira Medunjanin i njezin trio, pjevačica koja je jedinstvenom interpretacijom sevdalinki od 2003., kada je objavljen njezin privijenac 'Rosa', postala hvaljena i obožavana u cijeloj Europi. Amira Medunjanin trio ove godine nastavlja putem koji je lani na festivalu utabao Damir Imamović. Vhunac jazz/blues doživljaja prvog dana festivala je nastup Iana Siegala i Mike-a Sponze, ponajboljih europskih blues gitarista, pjevača i skladatelja. Ian Siegel, britanac koji je svoje izvorište inspiracije pronalazi u izvornom bluesu, a posljednje dvije godine osvajao je 'blues Grammy' British Blues Award u svim bitnim kategorijama. Mike Sponza, talijan, kombinira blues, soul i rock 'n' roll, pritom razbijajući sve žanrovske predrasude. Siegal i Spozna na OFF dolaze s pratećim bendom.

Drugi dan festivala počinje nastupom Big Band-a iz Požege kojega čini dvadesetak glazbenika, profesora i učenika Glazbene škole Požega te članova puhačke glazbe Trenkovi panduri. Bend svira popularne skladbe u jazz obradi. Večer se nastavlja nastupom grupe 'VladoDaoMaasejGelo', vrhunskim glazbenicima okupljenih oko jazz basista Vladimira Samardžića iz Novog Sada.

Posljednja večer je u znaku Makedonije te će to biti prava poslastica za najveće jazz i blues fanove. Otvorit će se Kabadayas, četiri iskusna makedonska glazbenika koji sviraju tradicionalnu makedonsku glazbu u kombinaciji jazz-a, funk-a, drum&base-a i dub ritmova.

Nakon njih na scenu stupa jedan jedini i neponovljivi Vlatko Stefanovski trio, jedan od najpoznatijih svjetskih jazz/rock gitarista kojem je ovo prvi nastup na OFF jazz&blues festivalu u Šibeniku.

Ulaznice će bit puštene u prodaju početkom svibnja, a moći će se kupiti po cijeni od 50 kuna, dnevne, te po 120 kuna za sva tri dana.

Mjesec dana prije samog festivala po gradu će biti organizirani 'warm-up' koncerti, a po gradu će 'marširati'  blues bend koji će promovirati festival na taj način.

Odbrojavanje do osmog OFF jazz&blues festivala počinje.

Iz kategorije: Kultura