Datum objave: 27. Ožujak 2014

Dan posvećen longplejkama 19. travnja u Šibeniku

Nina Medić
Nina Medić

Klub Azimut, glazbeni Project 33/45 i Sajmich 19. travnja u Šibeniku organiziraju 'Long play day'- dan posvećen vinil pločama. Događaj se sastoji se od dva dijela – sajmenog, te glazbenog programa. Organizatori zato pozivaju sve kolekcionare, zaljubljenike u vinil ploče, ukoliko imaju volje, želje i potrebe da se pridruže sa svojom glazbenom građom (pločama, CD-jima, knjigama, majicama, šalicama…) ili rukotvorinama koje se mogu dovesti u usku vezu s glazbom. 

Ovim događajem Šibenik se pridružuje ostatku svijeta u obilježavanju 'Record store day-ja' ili Svjetskog dana prodavaonice ploča koji će se održati istog datuma, no za razliku od većine 'sestrinskih' zbivanja, šibenski 'Long play day' zamišljen je kao glazbeni buvljak oslobođen okova četiri zida te će se održati na zraku, ispod stepenica katedrale sv. Jakova, točnije ispred Azimuta.

Sudjelovanje na glazbenom sajmu podrazumijeva prodaju, razmjenu ili 'čisto' izlaganje bez namjere prodaje/razmjene, te se svi zainteresirani za sudjelovanje ili oni s pitanjima vezanim za događanje mogu javiti na E-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  najkasnije do 10. travnja.  

Organizatori osiguravaju štand, a izlagači su oslobođeni svih nameta, odnosno nema straha od računa, fiskalizacije i srodnih radnji.

Za glazbeni program i potpuni ugođaj vremena kad su ploče bile glavne zadužen je 'retro DJ duo' Project 33/45 koji puštaju glazbu s, naravno, vinila.

Iz kategorije: Kultura