Datum objave: 21. Ožujak 2014

Američki band 'Black Lips' 3. kolovoza nastupa u Šibeniku

Nina Medić
Nina Medić

Black Lips, američki rock bend kojem glazbeni kritičari tepaju da su nasljednici legendarnih Rolling Stonsa, nastupit će u Šibeniku 3.kolovoza u sklopu novog festivala kojeg organizira Mate Škugor, otkriva Jutarnji list. Detalji o samom festivalu, lokaciji i ostalim izvođačima još su nepoznati, zna se samo da će se festival održati početkom kolovoza u Šibeniku.

Black Lips, hrvatska publika već je imala prilike čuti 2007. u Zagrebu na festivalu Žedno uho kada su oduševili furioznim i kaotičnom, ali i fenomenalnim koncertom, piše Jutarnji list.

Glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš opisuje ih kao jedan od najhipsterskijih, najkulerskijih i najsuštinskijih rock’n’roll bendova današnjice, baš kao što su to Stonesi bili sredinom 60-ih. „Black Lips, doduše, nikada neće doživjeti uspjeh Stonesa, ali to ne mijenja činjenicu da su ovi južnjački luđaci u svojoj srži vrlo bliski esenciji rock&rolla i rhythm&bluesa kakvu je tada mali londonski, a kasnije 'najveći rock bend na svijetu', utjelovio 60-ih. Važno je naglasiti da Black Lips ne imitiraju ni Beatlese iz hamburške ili faze prva četiri albuma, pa čak ni garage-punk uzore iz 60-ih poput The Sonicsa i kultne psychobilly bendove poput The Crampsa, nego predstavljaju unikatan, instantno prepoznatljiv i do pucanja napet rock&roll bend koji unatoč zveketu i kaotičnosti ispaljuje sjajne i bombastične pop melodije“, napisao je Dragaš za Jutarnji list.

FOTO: velture.com

Iz kategorije: Kultura