Datum objave: 08. Veljača 2014

Dokumentarac Silvane Menđušić o Doleres Lambaši bit će predstavljen na ZagrebDoxu

Nina Medić
Nina Medić

Dokumentarac „Naslovnica“  novinarke Silvane Menđušić o tragično preminuloj glumici, šibenčanki Dolores Lambaši biti će predstavljen u sklopu nadolazećeg ZagrebDoxa, koji se održava  od 23. veljače do 2. ožujka , javlja net.hr.

Dokumentarac je isprva zamišljen kao grupni portret poznatih osoba iz niše zvane 'žuti mediji', o tome kako oni doživljavaju svijet oko sebe u ovoj našoj zemlji koja se raspada po svim šavovima, kako je za net.hr , rekla Silvana Menđušić, dokumentarac će u konačnici prikazati snimke nekih trenutaka Dolores Lambaše, koja je bila jedna od protagonista projekta.

Na dokumentarcu su počeli raditi u ranu jesen 2012., a završavali su ga u rano proljeće 2013., a film je imao radni naziv 'Fotošopiranje'. Nakon što je završeno snimanje, Dolores ih je tražila da u njega uvrste još neke scene. „Nakon što je snimanje završilo 2013. godine, krenuli su pregovori. I onda je u listopadu Dolores poginula. Ta tragedija nas je pogodila. Tada smo se suočili s dilemom - izbaciti materijal s Dolores ili iz tog materijala dati film“, objasnila je Silvana Menđušić za net.hr.  „Odlučili smo se potruditi te pokazati taj trenutak u kojem je ona odlučila da više ne želi biti dio svijeta u kojem je sudjelovala. Nismo se bavili njenom intimom, već slikom nje koja je u javnosti postojala. A film prikazuje mladu i lijepu glumicu koja pokušava iz tog svijeta izaći jer se u njemu ne osjeća dobro.“

Između ostalog,  filmu glumica, koja je preminula lani od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u 33. godini, progovara o svojoj karijeri i nategnutim odnosima s medijima.

Iz kategorije: Kultura