Datum objave: 29. Siječanj 2014

Manifestaciji „Noć muzeja“ po prvi puta pridružuje se i šibenski Državni arhiv

Nina Medić
Nina Medić

Ovogodišnjem izdanju , devetom po redu u Hrvatskoj, a šestom u Šibeniku, manifestacije „Noć muzeja“ pridružuje se i Državni arhiv u Šibeniku.

„Ideja je da se posjetitelji kroz neformalno druženje upoznaju s radom šibenskog arhiva. Tako će u petak, 31.siječnja u šibenskom arhivu za posjetitelje biti organizirano upoznavanje s radom Arhiva uz predstavljanje različitih vrsta izvornog arhivskog gradiva kroz prigodnu izložbu i video projekciju. Moći će se posjetiti i spremišta arhiva i upoznati s načinima pohrane“, otkrila je Nataša Mučalo ravnateljica Državnog arhiva u Šibeniku.

Za sve koji žele posjetiti Državni arhiv u Šibeniku organiziran je polazak autobusom s autobusnog kolodvora u Šibeniku u 18:00 sati.

Program u Noći muzeja Državni arhiv organizira i u Gradskom muzeju Drniša gdje će posjetitelji imati rijetku priliku vidjeti sučeljenu prapovijesnu umjetnost s umjetnošću 20. stoljeća kroz stvaralaštvo i epistolarnu ostavštinu Ivana Meštrovića. Dio izložbe bit će i Meštrovićeva pisma pohranjena u Državnom arhivu Šibenik te pisma iz arhive Gradskog muzeja Drniš.

Program u Muzeju grada Šibenika počinje u 18 sati, a na rasporedu je uz stalni postav muzeja kroz koji će posjetitelje voditi stručno vodstvo od 18 sati, koncert Muškog pjevačkog zbora sv. Mihovil koji počinje u 19.30 sati. Zatim u 20.30 slijedi  predavanje dipl. ing. Nikice Vučenovića „Objed šibenskog galijota uoči bitke kod Lepanta 1571. godine“. Od 22.30 počinje modna revija „Oživjela arheologija“, a ispred muzeja moći će se i degustirati objedi šibenskih galijota.

Sva događanja u Muzeju bit će popraćena glazbom uživo (Trio Bagatin, od 21.30), degustacijom jela i pića po starim šibenskim receptima, te prodajom muzejskih izdanja po promotivnim cijenama.

 

Iz kategorije: Kultura