Datum objave: 28. Siječanj 2014

Zdenka Bilušić postala članica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade

Nina Medić
Nina Medić

Zdenka Bilušić, likovna pedagoginja, voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih Knjižnice, primljena je u Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade (Klub prvih pisaca).

Osim u Knjižnici, u kojoj organizira i izložbene programe, likovne i lutkarske radionice za djecu, Zdenka  vodi i na Međunarodnom dječjem festivalu Šibenik. Napisala je i ilustrirala tri slikovnice: „Faust : leteći čovjek“, „Putovanje jedne kornjače : svim mamama na dvije, četiri, šest, osam, deset – sto nogu“ i „Priča o dva Jurja“, ilustrirala tri knjige za djecu Aljoše Vukovića, likovno opremila nekoliko slikovnica i knjiga i napisala udžbenik za likovnu kulturu i edukativne priručnike za djecu. Predstavljala je Šibenik, kao ilustrator, na sajmovima knjige u Bologni (2012.) i Frankfurtu (2013.). Izlaže samostalno i na skupnim izložbama slika, ilustracija i maski. Članica je INSEA-e, Hrvatskog centra za dramski odgoj i Hrvatske UNIME-e.

Zdenka Bilušić primljena je u HDKDM na sastanku Upravnog odbora Društva,  21.siječnja 2014. S još petero hrvatskih književnika za djecu.

Iz kategorije: Kultura