Datum objave: 24. Siječanj 2014

"Fine mrtve djevojke" dupkom napunile šibensko kazalište

Diana Ferić
Diana Ferić

Prepuno je bilo šibensko kazalište na večerašnjoj predstavi „Fine mrtve djevojke“ zagrebačkog teatra Gavella koju potpisuju dramatičar Mate Matišić i redatelj Dalibor Matanić . Glumce Natašu Janjić Lokas Ivanu Roščić u naslovnim ulogama te Biserku Ipšu, Franju Dijaka, Nelu Kocsis, Živka Anočića Filipa Šovagovića, Anu Kvrgić, Nenada Cvetka i Darka Milasa publika je na kraju nagradila dugotrajnim i snažnim pljeskom.
To je priča o dvije studentice, zaljubljene lezbijke, koje unajmljuju stan u kući pored zagrebačkog Zapadnog kolodvora želeći si osigurati mirni kutak i privatnost koja počinje kao melodrama da bi se postepeno pretvorila u tragediju . Nakon deset godina od premijere filma koji je također režirao Matanić prema Matišićevom scenariju prenesena je na kazališne daske s amibicijom da ne bude njegov preslik već punokrvna kazališna predstava.
Premijerno je izvedena prije godinu dana kada je pozornost izazvala već i plakatom koji je prikazivao dva zagrljena kipa Blažene Djevice Marije, a koji je nakon oštrih reakcija kršćanske zajednice povučen.

Predstava "Fine mrtve djevojke" gostovala je u Šibeniku u sklopu Dana kazališta kojima se  od 20. do 30. siječnja obilježavaju 144 godine šibenskog kazališta.

Iz kategorije: Kultura