Petak, 24 Siječanj 2014 01:00

"Fine mrtve djevojke" dupkom napunile šibensko kazalište

Napisala: 
"Fine mrtve djevojke" dupkom napunile šibensko kazalište

Prepuno je bilo šibensko kazalište na večerašnjoj predstavi „Fine mrtve djevojke“ zagrebačkog teatra Gavella koju potpisuju dramatičar Mate Matišić i redatelj Dalibor Matanić . Glumce Natašu Janjić Lokas Ivanu Roščić u naslovnim ulogama te Biserku Ipšu, Franju Dijaka, Nelu Kocsis, Živka Anočića Filipa Šovagovića, Anu Kvrgić, Nenada Cvetka i Darka Milasa publika je na kraju nagradila dugotrajnim i snažnim pljeskom.
To je priča o dvije studentice, zaljubljene lezbijke, koje unajmljuju stan u kući pored zagrebačkog Zapadnog kolodvora želeći si osigurati mirni kutak i privatnost koja počinje kao melodrama da bi se postepeno pretvorila u tragediju . Nakon deset godina od premijere filma koji je također režirao Matanić prema Matišićevom scenariju prenesena je na kazališne daske s amibicijom da ne bude njegov preslik već punokrvna kazališna predstava.
Premijerno je izvedena prije godinu dana kada je pozornost izazvala već i plakatom koji je prikazivao dva zagrljena kipa Blažene Djevice Marije, a koji je nakon oštrih reakcija kršćanske zajednice povučen.

Predstava "Fine mrtve djevojke" gostovala je u Šibeniku u sklopu Dana kazališta kojima se  od 20. do 30. siječnja obilježavaju 144 godine šibenskog kazališta.

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!