Datum objave: 26. Kolovoz 2013

Masterclass posvećen Majdi Radić ima i humanitarni karakter

Diana Ferić
Diana Ferić

Ovogodišnji  šibenski Vocal masterclass koji organizira  HNK u Šibeniku ima humanitarni karakter pa će tako prihod od prodaje ulaznica za završni koncert biti uplaćen za dodatne troškove liječenja Šibenčanke Mare Roša koja  je otputovala u Švicarsku na operaciju tumora mozga.

Tradicionalni koncert opernih arija i dueta u izvedbi polaznika sedmog Vocal masterclassa, kojim završava ovogodišnja sezona u HNK Šibenik bit će održan 28. kolovoza u 21 sat u šibenskom kazalištu. Prodaja ulaznica na blagajni HNK u Šibeniku od 10 do 12 i od 19 do 21 sat. Na koncertu će nastupiti Marija Ležaja, Bianka Ivas, Martina Đurđović, Valentina Fijačko i kao glazbena pratnja Borna Erceg. Sudionica Masterclassa bila je i Ivana Krajina koja neće nastupiti na koncertu.

Voditeljica ovogodišnjeg Masterclassa, koji je počeo 20. kolovoza, je primadona Olivera Miljaković koja je debitirala u bečkoj operi 1963. i ostvarila svjetsku glazbenu karijeru.Kao glazbeni pedagog godinama prenosi svoja dragocjena iskustva na brojne pjevačice i pjevače.

Cijeli program Masterclassa je posvećen  mezzosopranistici Majdi Radić - Dešpalj.
 

 

Iz kategorije: Kultura