Datum objave: 12. Srpanj 2013

Otvorena izložba Ede Murtića u šibenskom muzeju

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba radova jednog od najpoznatijih hrvatskih umjetnika Ede Murtića otvorena je sinoć u Muzeju Grada Šibenika pod nazivom  „Apstrakcija  2002.-2004.“ Riječ je o selekciji umjetničkih radova koju je Edo Murtić napravio  u sklopu  svog većeg opusa tijekom zadnjih godina svog života. Okupljenima su se  na otvorenju obratili šibenski gradonačelnik Željko Burić te udovica pokojnog umjetnika Goranka Murtić koja je istaknula kako je sigurna da bi njezinom pokojnom suprugu bila iznimna čast što su njega djela izložena u Šibeniku.  

Izloženo je šest slika na kojima je upečatljiv crni motiv koji dominira kompozicijama. Također izložena su tri oslikana tanjura. Taj  zadnji Murtićev opus kritika je dočekala jednoglasnim odobravanjem, a autora uvrstio među velike majstore europskog modernizma i slikarstva apstraktnog ekspresionizma.
Prvo predstavljanje umjetničkih djela Ede Murtića u Šibeniku privuklo je veliki broj posjetitelja. Izložba je otvorena do 25. kolovoza, svakim danom, osim ponedjeljkom, od 10-13h, te 19-22h.
 

Iz kategorije: Kultura