Datum objave: 19. Ožujak 2013

Vrtići danas otvorili Program obilježavanja Svjetskog dana lutkarstva

Diana Ferić
Diana Ferić

Smotrom lutkarskih igrokaza šibenskih vrtića u  šibenskom kazalištu počeo je danas u Šibeniku program obilježavanja Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade te Svjetskog dana lutkarstva.  Izvedeno je pet lutkarskih igrokaza, koje su pripremile odgajateljice šibenskih vrtića, zajedno s djecom. Nastupili su dječji vrtići Brat sunce, Građa, Jutro, Šibenski tići i Osmjeh. U kazalištu je otvorena i izložba dječjih radova iz arhiva Međunarodnog dječjeg festivala.

Središnje nacionalno obilježavanje Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade te Svjetskog dana lutkarstva ove godine se  održava se u Šibeniku. U srijedu, 20. ožujka, na sam Svjetski dan kazališta za djecu i mlade u šibenskom HNK bit će održana predstava velike hrvatske književnice Vesne Parun, u režiji Ivana Lea Leme, ‘Mačak Džingisk Kan i Miki Trasi’. Istog će dana, u popodnevnim satima u Šibeniku gostovati Upravni odbor Hrvatskog centra ASSITEJ, te će biti organiziran okrugli stol na temu ‘Lutkarstvo u Hrvatskoj danas’.

Obilježavajući Svjetski dan lutkarstva, u četvrtak, 21.ožujka, u Šibenik će doputovati  članovi Upravnog odbora UNIMA-e, a istog dana će u šibenskom kazalištu biti  prikazana predstava Kazališta lutaka Zadar "Ljepotica i zvjer", redateljskog dvojca Zheny i Petra Pashova.




FOTO: arhiva

Iz kategorije: Kultura