Datum objave: 11. Prosinac 2012

Dobar početak blagdanske manifestacije "100 sati glazbe"

Diana Ferić
Diana Ferić

Unatoč kiši i niskim temperaturama oba sinoćnja koncerta koja su označila početak blagdanskog programa ‘100 sati glazbe’ bila su odlično posjećena, priopćili su organizatori. U Katedrali sv. Jakova iznimno pamtljiv koncert održao je mješoviti Zbor sv. Dujma sa solistima i puhačkim orkestrom HNK u Splitu. Izveli su oratorij ‘On će doći’. Izvedba djela za soliste, komorni orkestar i orgulje, koje je skladao don Šime Marović, grandioznim je zvukom ispunilo Katedralu i oduševilo okupljene ljubitelje klasične glazbe.Taj  koncert koji ubrajaju u manifestaciju "100 sati glazbe" zapravo je održan u sklopu manifestacije Otvorite vrata od Božića 2012, koju organizira Šibenska biskupija i katedralna župa sv. Jakova,

U prepunoj Gradskoj vijećnici  sinoć je nastupio dubrovački pijanist Đuro Tikvica. Hvaljeni i nagrađivani glazbenik samouvjereno je izveo djela Mozarta, Chopina, Bacha, Francka i Solera, pobravši zasluženi aplauz gledatelja.

‘100 sati glazbe’ nastavlja se večeras nastupom pijanistice Lane Genc u HNK u Šibeniku. Mlada zagrebačka glazbenica, čini koncert počinje večeras u 20 sati, klavir je počela svirati u dobi od osam godina. Školovala se na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, no pohađala je i brojne međunarodne klase u Austriji, Nizozemskoj, Njermačkoj, Italiji… Njezin talent odveo ju je u brojne svjetske dvorane; osim po Europi, zapažene nastupe imala je u Japanu i Čileu. Za svoj šibenski nastup odabrala je skladbe Bacha, Liszta i Chopina.
            

Iz kategorije: Kultura