Subota, 28 Travanj 2012 02:00

FOTO: Počeo PMS- Proljetni muzički sajam

Napisao/la: 
FOTO: Počeo PMS- Proljetni muzički sajam

Buđenje glazbene scene Šibenika već je počelo koncertima Gorana Bare i Majki te tulumom L'Koka u vojarni Bribirski knezovi, a Proljetni muzički sajam ili PMS koji se danas održava na Trgu Ivana Gorana Kovačića još je jedan primjer da alternativna indie rock, punk i electro glazbena scena u Šibeniku itekako postoji.
Cjelodnevna manifestacija koju organizira Glazbena udruga Šibenski kanal počela je jutros malim glazbenim buvljakom na kojem se moglo naći svašta, od ploča, majica, glazbenih knjiga i biografija, pa čak i gramofoni i instrumenti.

Glazbenu građu koja im više ne treba donijeli su i neki Šibenčani, a na hrpicama CD-ov moglo se naći svašta. Na jednom od štandova smo, među albumima punk i rock grupa, iskopali i nosač zvuka pjevača narodne glazbe Harisa Džinovića.
L' Kok, koji je nedavno promovirao svoj debi album „Misli protiv riječi“ na trgu ispred OŠ Faust Vrančić danas održava reprizu koncerta, a osim njih u jutarnjem dijelu programa nastupit će i domaći DokanalagX.

U pauzi između nastupa održat će se radionica bubnjanja za djecu u organizaciji kulturne udruge Ulična bina.
Potom slijedi popodnevna pauza za „siestu“ i prikupljanje energije za večernju zabavu. Od 21 sat na istom mjestu nastupaju trenutno najveća imena indie scene u Hrvatskoj duo Kimiko i indie rock sastav Vlasta Popić, a kraj glazbenog dana će začiniti punk rockeri Suho grlo nos.
Jutarnji dio programa je besplatan, a ulaznica za večernje koncerte košta 30 kuna u pretprodaji u buffetu Nostalgija ili 40,00 kuna na ulazu.

 

 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!