Datum objave: 13. Travanj 2012

SAJMICH U SVIBNJU: POKAŽITE SE U NAJBOLJEM SVJETLU

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Mali sajam ili jednostavno „Sajmich“ u organizaciji Šibenske udruge mladih zamišljen je kao okupljanje svih šibenskih kreativaca na jednom mjestu. Umjesto da naši ambiciozni i talentirani sugrađani svoje rukotvorine i umotvorine predstavljaju posredno preko Facebooka, Sajmich je prilika da svoje proizvode izlože na buvljaku na nekoj od atraktivnih gradskih lokacija gdje će njihov talent biti dostupan svima, a time i mogućnost zarade veća. Ipak, iz ŠUM-a ističu da je glavni cilj Sajmicha kvalitetno druženje te ugodno i korisno provođenje slobodnog vremena, kao i vrijedna razmjena iskustava.
„Svjesni smo da se društvo 21. stoljeća preselilo s ulice u virtualni svijet i da je izgubljen taj kontakt sa stvarnošću čemu su podjednako doprinijeli loša ekonomska situacija i razvoj tehnologije. Zato je Sajmich zapravo savršen događaj za Šibenik i njegove stanovnike jer nudi nešto novo, jer otvara mogućnost kupnje zanimljivih unikatnih predmeta po nižim cijenama od onih u dućanima kineske robe, jer nudi zanimljivo društvo i način da se kvalitetno potroši slobodno vrijeme“, objašnjava razloge organiziranja ovog jedinstvenog događaja ŠUM-ovka Snježana Klarić, koja je na ideju došla u razgovoru s  prijateljicom Petrom Grubišić.

One smatraju da je svaka ideja čija se realizacija odnosi na područje Šibenika, dobro došla, jer gradu stvari poput ovog kronično nedostaje, a da ih ima više sigurno nitko ne bi razmišljao o pokapanju grada. „Da smo na dobrom putu i da nismo pogriješile što smo se odlučile organizirati Sajmich potvrđuju nam i svi oni koji su se dosada prijavili. Imamo desetak zaprimljenih prijavnica i vjerujemo da će taj broj još rasti jer prijave traju do 25. ovog mjeseca“, kazala je Snježana koja je naravno, već naišla na zlobne pojedince koji ne vjeruju da će sajam uspjeti i da će se itko odazvati, no ŠUM-ovci, kao i mnogo puta do sad znaju što žele, vjeruju u Sajmich i ljude koji će doći.

Sajmich će, na zasad još nedefiniranoj lokaciji, biti održan u jutarnjim satima, u subotu 19. svibnja, a svi potencijalni sudionici imaju još desetak dana da se prijave za sudjelovanje na e-mail adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. gdje će moći saznati sve o uvjetima sudjelovanja na prvom Sajmichu- sajmu rukotvorina u Šibeniku.

Iz kategorije: Kultura