Datum objave: 12. Travanj 2012

The Roots headlineri ovogodišnjeg Terranea

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Jedni od glavnih glazbenih imena ovogodišnjeg Terraneo festivala bit će članovi legendarnog philadelphijskog sastava The Roots. Radi se o hip-hop, neo soul i rap bandu koji iza sebe ima deset albuma i nekoliko Grammyja, a njihov hit The Seed znaju i totalni glazbeni amateri. Osim glavnih zvijezda festivala, organizatori su na današnjoj konferenciji za novinare predstavili i 14 novih glazbenih imena.
Uz The Roots u Šibenik stižu i nu-jazz elektronički Parov Stelar Band, eklektični londonski rokeri The Vaccines, ex Pavement lider Stephen Malkmus sa The Jicks, velški post hardcore Future of the Left, elektronički Aeroplane, pa tUnEyArDs, Dan Mangan, Max Tundra, a regiju će zastupati i Kandžija, Erotic biljan & His Heretics, Jarboli, Ola Horhe, The Toronto Drug Bust.
Oni će se pridružiti već poznatim izvođačima: The Xx, The Horrors, Digitalism, The Ting Tings, Friendly Fires, Swans, Jicks, Golem, Gatuzo, Elemental, Dječaci i drugima, a da bi svi oni stigli odsvirati svoje organizatori su odlučili produljiti trajanje festivala za jedan dan.

Dvostruko veći kamp i dodatni dan festivala

Direktor festivala Luka Pavić fanove je razveselio najavom da je odlučeno da se festival održava dan duže. Glavni glazbeni program održavat će se prva tri dana, a posljednji, naknadno dodani dan, program će se održavati u Aero zoni.
Posjetitelje koji su odlučili kampirati u vrijeme festivala razveselit će što je udvostručen kapacitet kampa, s dvije tisuće na 4.000 posjetitelja, a kamp će biti otvoren od 6. do 11. kolovoza.
Cijena kamp ulaznice, koja uključuje mogućnost boravka na lokaciji u kampu tijekom šest dana, iznosi 200 kuna, a u prodaji su od 13. travnja. Kamp ulaznice kupuju se zasebno na ovlaštenim prodajnim mjestima, a na ulazu vrijede uz predočenje festivalske ili dnevne ulaznice. Festivalske ulaznice u prodaji su po cijeni od 390 kuna i to do 14. svibnja. Nakon toga, cijena istih će do početka festivala biti 440 kuna, dok će na samom ulazu koštati 490 kuna.
Prodajna mjesta na kojima se mogu kupiti ulaznice za festival i kamp su u glazbena knjižara Rockmark, klubu Purgeraj i Dirty Old Shopu u Zagrebu, u poslovnici Dallas Recordsa te fast food baru Šešula u Šibeniku, kao i na svim prodajnim mjestima u sustavu Eventima diljem Hrvatske.

 

Iz kategorije: Kultura