Datum objave: 25. Svibanj 2018

Kad Burić i Ljubičić obrnu teze onda građani,a ne oni ispadnu odgovorni za neurednost Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Političari su poznati po zamjeni teza da bi opravdali svoj nerad ili nesposobnost pa tako, kada je riječ o čistoći i urednosti, čitaj neurednosti Šibenika, u javnosti istupaju i šibenski gradonačelnik Željko Burić i direktor tvrtke zvučnog imena „Zeleni grad“ Novica Ljubičić, koji je političar u duši, a politika ga je i dovela na to mjesto.

 

Gradonačelnik se nedavno, za govornicom Gradskog vijeća obrušio na stanovnike i poduzetnike u povijesnoj jezgri Šibenika, na one dakle pred kojima je on odgovoran, da su oni ti koji stvaraju nered i uneređuju grad što bi u normalnom, demokratskom svijetu bio svojevrsni presedan, a da ne govorimo o tomu da političarima takvi napadi na građane nisu ni pametni ni mudri. On je obrnuo teze – za ono za što su odgovorni i plaćeni on i njegove službe, a to je održavanje komunalnog reda i održavanje Šibenika čistim i lijepo uređenim optužuje građene, one koji ga plaćaju i kojim on odgovara, a ne obrnuto.

 

Ide gradonačelnik i dalje pa za to što su gradski kvartovi neuredni optužuje i mjesne odbore. Uskoro će stanovnici Gorice biti krivi za to što nisu uzeli u ruke malo cementa i popravili oštećene skale po kojima turisti padaju i zapinju! Jer valjda su ih oni stalnim prolaženjem i oštetili!!!

 

Slično se ponaša u javnosti i Novica Ljubičić koji za to što su ulice u povijesnoj jezgri prljave i često zatrpane smećem okrivljuje „nekolicinu ugostitelja“ ili nesavjesne građane i poziva građane, ono čisto komunistički i demagoški, na to da pokažu razvijeniju svijest i da „samo zajedno mogu održati grad čistim“.

 

Nije daleko od istine da ima zaista neurednih i neodgovornih građana koji bacaju smeće gdje stignu, koje ne zanima ih kako im izgledaju okućnice oko njihovih kuća ili stambenih zgrada, ali za to što im se tako može krivi su oni koji moraju održavati komunalni red i takvo ponašanje sankcionirati. Pa nije Švicarcima i Nijemcima urednost u genima niti se takvi rađaju već su ih disciplina i red, koji vladaju u tim zemljama tako odgojili i zbog visokih kazni im ne pada na pamet to kršiti.

 

A za takvu organizaciju, red i rad odgovorni su oni koji vode ovaj grad i službe koje građani plaćaju. Oni nemaju pravo građanima držati lekcije i prozivati ih ili pak demagoški apelirati na suradnju već ustrojiti funkcioniranje svojih služba tako da dobro rade svoj posao te odrediti i provoditi sankcije za one koji krše utvrđena pravila. Nije dovoljno sjesti u neko novo komunalno vozilo i u njemu pozirati pred novinarima!

 

Ovo se, u svakom slučaju, ne odnosi na one vrijedne radnice i radnike Zelenog grada koji predano i u najtežim uvjetima. najčešće u ranim jutarnjim satima, po vjetru, kiši i nevremenu čiste, peru i metu ulice i održavaju zelene površine.
 

Iz kategorije: Sridom u sridu

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3