Datum objave: 17. Travanj 2017

Šibenska nevista i naša kolumnistica Karmen Jelčić podučavat će Splićanke o intelektualnom kapitalu

Diana Ferić
Diana Ferić

HGK Županijska komora Split partner je splitskom ogranku Hrvatske udruge poslovnih žena Krug na projektu namijenjenom razvoju poduzetništva žena kroz intelektualni kapital, te njegov sukreator i suprovoditelj., piše Dalmacija News.

Karmen Jelčić, direktorica tvrtke Centar za ekonomiku iz Šibenika, koja je jedna od predavačica i inicijatorica projekta, sažela je intenciju projekta: ''Žene u poduzetništvu imaju znanje, kreativnost i inovatnost, ali to ne smatraju kapitalom. Stoga ćemo ovim projektom i edukacijama nastojati osvijestiti im što mogu učiniti da to svoje znanje kapitaliziraju, posebno u turističkoj djelatnosti, gdje npr. danas baratamo pojmovima poput turizma doživljalja.''

Projekt bi trebao trajati do 30. svibnja, kada će se na završnoj konferenciji u ŽK Split predstaviti njegovi rezultati.

Ovaj projekt još je jedna u nizu aktivnosti koje ŽK Split godinama provodi na poticanju i promociji poduzetništva žena, te se nadamo da će donijeti ženama u njihovom poslovanju, posebno u turističkoj djelatnosti, onu nužnu dodanu vrijednost, osvijestiti im važnost intelektualnog kapitala, a svima nama važnost iskorištavanja potencijala i jačanja ženskog poduzetništva - rekla je v.d. predsjednica Županijske komore Split, Mirjana Čagalj, na današnjoj konferenciji za novinare povodom predstavljanja projekta ''Razvoj poduzetništva žena kroz intelektualni kapital kao potencijal - Radionice za razvoj poduzetništva žena''.
Potpisivanjem Sporazuma o suradaji između Splitsko-dalmatinske županije i Kruga Split, od strane splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnje i predsjednice splitskog Kruga Lade Karninčić, projekt je i službeno započet.

- Drago mi je da ovaj sporazum potpisujemo danas, na Dan Splitsko-dalmatinske županije, te da je usmjeren jačanju poduzetništva žena, za što u Županiji imate potporu i partnera - rekao je Zlatko Ževrnja.
Projekt je namijenjen županijskim poduzetnicama, nositelj mu je Krug Hrvatska udruga poslovnih žena - Ogranak Split, a partneri na projektu su HGK Županijska komora Split, Splitsko-dalmatinska županija i HBOR.

- Cilj projekta je poticanje i promicanje poduzetništva žena u Splitsko-dalmatinskoj županiji putem edukacije poduzetnica o važnosti upravljanja intelektualnim kapitalom u njihovim poslovnim subjektima. Naime, tijekom godina više puta smo se osvjedočili o nedovoljnoj informiranosti žena u poduzetništvu s mogućnostima poboljšanja poslovanja korištenjem potencijala intelektualnog kapitala, pa se to nadamo ovim projektom nadomjestiti - rekla je Lada Karninčić.
 

Iz kategorije: MOK