Datum objave: 18. Prosinac 2015

Što se sve studentima u Šibeniku nudi za vrijeme božićnih praznika?

Što se sve studentima u Šibeniku nudi za vrijeme božićnih praznika?
Josip Kuštera
Josip Kuštera

 

Semestar se bliži kraju. Dok neki zadovoljno trljaju ruke, drugi su u panici, no svi studenti su još u Šibeniku. Rješavaju se posljednje studentske obveze prije nego se svi materijali bace u kutak sobe i bar nakratko zaboravi fakultet dok se sva pažnja usmjerava na one stvari od kojih će nam poteći serotonin i endorfin i sve ostalo što nas čini sretnima.

Šibenik je započeo sa svojim božićnim duhom. Grad je prigodno ukrašen, božićnih događanja ne manjka, advent je u tijeku, ljudi su u điru, živo je. No ipak, mnogi studenti spakirat će svoje kofere i put pod noge u svoje rodne krajeve, ipak je obitelj na prvom mjestu. Ali, ako se ipak nađe neki student što će poželjeti ostati u Šibeniku sigurno će ga zanimati što mu to sve Šibenik nudi u vrijeme praznika. Pa evo, za sve Šibenske studente provjerio sam tko, kad i gdje za vrijeme kad nam faks ne stoji na putu zabavi i druženju.

Advent u Šibeniku
Naravno, svima već jako poznati advent koji je upravo u tijeku, a vjerujem da ste ga svi već posjetili. Kuhano vino, punč, fritule, kobasice i odlična atmosfera učinila je ovih dana park podno Poljane omiljenim okupljalištem Šibenčana, a brojni koncerti koji slijede svakako potpiruju ionako već savršeni ugođaj. U nadolazećim danima zabavljat će vas Neki novi klinci, Kuzma&Shaka Zulu, BangBang te Mangroove.

Badnjak
Ni dan prije Božića neće manjkati dobre zabave, a vjerujem da će svak pronaći nešto za sebe. Ako odlučite posjetiti Azimut za dobar party bit će zadužen Drug Podrug, dok će u Insidea tu čast imati Amigosi. Svim studentima već dobro poznate Show Legende zabavljat će vas, gdje drugdje nego u Makari klubu. Ako se pak na badnjak nađete u Vodicama, svratite u Makine na Godimente. Badnje jutro također možete provesti i na klizalištu kod Fausta.

Doček Nove 2016. godine
"Di ćeš ti za Novu?" Koliko puta ste već čuli ovo pitanje? Jednostavno ga ne možete izbjeći. Nije ni čudo kad je to ono što svi najviše iščekujemo i o čemu svi pričamo.
Gradska novogodišnja fešta, čak devetsto pedeseta zauzet će mjesto u Docu, a osim Prljavog Kazališta moći ćete zaplesati i na ritmove The Living Room-a. Prošetate li manje dalje, u obližnji Makari, moći ćete uživati uz Klapu Godimenti. U Vodicama, osim gradskog dočeka na otvorenom, možete otići i u Makine na Tamburaški sastav Garavuše i Trio Bambus. Za one željne elektro zvukova, primoštenska Aurora bit će idealno mjesto za dočekati Novu 2016-u jer NYE/2016/Nox & Klubska Scena Takeover Primošten držat će vas budne cijelu noć! Svi zaljubljenici elektronskog zvuka imaju priliku osvojiti i besplatnu ulaznicu te led majicu, a više info možete naći na njihovoj facebook stranici.

Što drugo reći nego uživajte u blagdanskom duhu, provedite ugodne blagdane i Božić s obitelji i prijateljima, odmorite se za nadolazeće fakultetske obveze, napunite baterije i dočekajte Novu onako kako najbolje znate!

Iz kategorije: Biti student u Šibeniku