Datum objave: 07. Veljača 2014

Populizam ili iskrenost:Može li Šibenik postati središte Dalmacije?

Diana Ferić
Diana Ferić

Naši političari koji imaju priliku utjecati na razvoj događaja u državi, a riječ je o saborskim zastupnicima, očito vole zabavljati narod svojim izjavama, sudeći prema onomu što su izrekli o novom Zakona o sustavu državne uprave prema kojem će u Hrvatskoj, umjesto sadašnjih 20 biti samo 5 sjedišta državne uprave. Svi, bez obzira na stranački dres, tvrde kako bi se u toj rijetkoj petorci gradova koji će biti središta državne uprave morao naći Šibenik i onda lamentiraju o njegovim prednostima u kojima se može naći gotovo svaku gradsko središte. Inače, Šibenik nitko niti ne spominje kao moguće sjedište ureda državne uprave već samo Split i Zadar.

Možda bi se i moglo povjerovati da nije riječ o istim ljudima koji su šutke pristali, kako je bila čija opcija na vlasti, na ukidanje brojnih sjedišta državnih institucija u Šibeniku. Kada su bili u oporbi to su napadali, a kada je to radila njihova opcija, koja je u međuvremenu postala vladajuća, onda su opravdavali.I sada nam prodaju doslovce bozu da Šibenik mora biti sjedište krajnje racionalizirane državne uprave i to u konkurenciji Splita i Zadra. Bilo bi lijepo da se to dogodi, ali s obzirom na moć lobiranja koju su do sada pokazali za vlastitu sredinu u odnosu prema stranačkoj stezi zvuči kao čisti populizam.

Pratit ćemo njihove istupe u Saboru i hoće li za to izravno lobirati i suprotstaviti se suprotnim odlukama ili će se, kao i do sada, pomiriti sa stranačkim odlukama i narodu objašnjavati kako su one opravdane. Bez toga, ovo što dana nude je čisti populizam koji više nitko ne smatra uvjerljivim. Da ne bi prejudicirali stvari, čekamo da s riječi pređu na djela.

Iz kategorije: Sridom u sridu