Datum objave: 25. Svibanj 2014

Vatrogasci iz cijele Dalmacije odlaze pomoći sanaciji poplavljenog terena u Slavoniji

Diana Ferić
Diana Ferić

Na zahtjev Državnog stožera zaštite i spašavanja danas je zatražena vatrogasna pomoć za Slavoniju. Vatrogasna zajednica Grada Zagreba u pomoć poplavljenim područjima šalje dvadeset pet dobrovoljnih vatrogasaca i četiri porfesionalna vatrogasca, koji kreću iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sesvete u 14.30 sati. Područje djelovanja je od Županje do Gunje.

 

Istovremeno, postrojba od 25 vatrogasaca iz Splitsko-dalmatinske županije prijepodne je s dvije cisterne, pet kombija, 28 vatrogasnih pumpi i alatom otputovala na poplavljeno područje Slavonije, a tijekom dana bi im se trebali pridružiti i kolege iz preostale tri dalmatinske županije, pa bi u Slavoniju iz Dalmacije trebalo stići oko 100 vatrogasaca.

Splitsko-dalmatinski vatrogasci će u Gunji sudjelovati u sanaciji terena, čišćenju zgrada i ispumpavanju vode iz podruma.

Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina je rekao kako će se vatrogasci s područja te županije na pomaganju ugroženom području smjenjivati svaka tri ili četiri dana, tako da će ih ondje na sanaciji biti angažirano više od 100.

Iz kategorije: Hrvatska