Datum objave: 12. Kolovoz 2014

Harmonizirajte se s prirodom uz pomoć rituala Agnihotra na tečaju u Tribunju

Nina Medić
Nina Medić

Ukoliko se želite iskusiti dio 2,500 godina stare tradiciji Agnihtru - rituala vatre i iscjeljenja sa grupnim meditacijama za svjetski mir, harmoniziranje okoline & prirode, našeg tijela, uma & duha dođite na tečaj u Divine Energy Centru Tribunj od 16-17. Kolovoza.

Agnihotra je ritual pomoću kojeg se uklanjanju onečišćenja iz atmosfere i vrše iscjeljenja kroz djelovanje vatre. Proces uključuje pripremu male vatre u bakrenoj piramidi određene veličine i stavljanje nekoliko zrna riže i ghija (pročišćen maslac) u vatru, praćeno s izgovaranjem jednostavnih mantri.

Swami Urgaya je naslijedio 2500 godina staru tradiciju raja gurua te naučio izvoditi i ovaj ritual štovanja vatre.

Homom možemo pročistiti atmosferu od štetnih zračenja, na fizičkom i psihičkom nivou, u okolini i u nama. Isto tako hrani biljke, neutralizira štetnu radijaciju i patogene bakterije. Homa obnavlja moždane stanice, pomlađuje kožu i pročišćava krv.

Na sam ritual donijeti: cvijeće, voće, nešto slatko, mlijeko, tamjan ili štapići, rižu, kuvertu s pismom molitve (sve što želite da vam se ostvari), vreće za spavanje, deke, vodu...

 

Osnovni tečaj "DIVINE HEALTH PROGRAM"

Divine Health Program podučava kako se napuniti sa izvorima energije kao što je kvalitetan san, zrak (disanje), voda, sunce, hrana i meditacija. Ovaj jednostavan i praktičan program temelji se na drevnim principima, a sastoji se od meditacije, tehnika disanja, fizičkih vježbi za revitalizaciju i pomlađivanje te predavanja i praktičnih savjeta o razvoju svijesti, zdravlju, zdravoj prehrani itd.

Više o Divine Health programu: www.divineenergypark.org/hr/_tecajevi_bz.html

 

Napredni tečaj Kundalini joge "KOBRIN DAH"

U mnogim kulturama svijeta zmija se smatra simbolom Kundalini. Kada se izvodi ova pranajama, širenje uma i buđenje uspavanih dijelova mozga se osjeti kao kukuljica kobre koja se dahom širi oko vas. Tehnika Kobrin dah svjesno aktivira Kundalini i pinealnu žlijezdu, bude se uspavani dijelovi u mozgu, poboljšava se memorija i koncentracija. Jedan udah i izdah ove pranajame je poput 12 mjeseci meditacije.

Više o Kobrinom dahu: www.divineenergypark.org/hr/kundalini_kobrin_dah.html#mainContent

RASPORED DOGAĐANJA:

• 16.8. subota

- 15:00- 17:00h, UVODNO PREDAVANJE i tečaj DIVINE HEALTH PROGRAM (za sve nove)*

- 18:00- 00:00h, Agnihotra**

 

• 17.8. nedjelja

- 09:00 - 13:00h - Agnihotra**

- 11:00 - 13:00h- UVODNO PREDAVANJE, tečaj DIVINE HEALTH PROGRAM i KOBRIN DAH (za sve nove)*

-------------------------------------------------------------------------------

* Inicijacije u osnovni tečaj "Divine Health Programa" i napredne kundalini tehnike "Kobrin dah" se plaćaju zasebno. Više možete saznati direktno sa linka, u nastavku teksta.

** Iznos Agnihotre po danu iznosi 100,00kn (za oba dana 170 kn).

Za Agnihotru donijeti cvijeće, voće, nešto slatko, mlijeko, tamjan ili štapići, rižu, kuvertu s pismom molitve (sve što želite da vam se ostvari), vreće za spavanje, deke, vodu... Svi koji će prisustvovati agnihotri trebaju se javiti u Park mailom ili telefonski.

Aktivnosti se održavaju ukoliko bude dovoljan broj zainteresiranih. Prijavite se u Inbox ili email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do utorka 12.8. najkasnije.

 

Za više informacija možete kontaktirati Divine Energy Park, telefon 01 2981 421 (od 11 do 14h), mobitel 091 161 7540; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.;

ili

Divine Energy Centar Tribunj

095 529 6483 Leonardo Gospodnetić

095 520 8301 Sanja Sarić

Iz kategorije: Dokolica i rekreacija