Datum objave: 20. Ožujak 2024

PROMETNA NESREĆA KOD DUBRAVE / Vozio tuđi auto, pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole, sletio s ceste, ali je dobro prošao

Diana Ferić
Diana Ferić

Vozač koji je jučer, 19. ožujka oko 7 sati sati na cesti D-58 u blizini naselja Dubrava kod Šibenika izletio s ceste lakše je ozlijeđen. Vozio je pod utjecaajem alkohola i bez vozačke dozvole,a nije ni vlasnik automobila , kako je priopćila PU šibensko – kninska.

„Prometna nesreća se dogodila jer 36-godišnjak, kojem je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 0,08 g/kg, upravljajući osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, pri izlasku iz nepreglednog zavoja nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i osobinama ceste. Izgubio je nadzor nad vozilom, izletio izvan kolnika. Automobil se prevrnuo na krov. Vozač nije bio vezan”, stoji u priopćenju.
 
U Općoj bolnici u Šibeniku 36- godišnjem vozaču okvalificirane su lakše tjelesne ozljede, te je nakon pružene liječničke pomoći pušten na kućnu njegu.

Protiv 36- godišnjeg vozača bit će podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Protiv 25-godišnje vlasnice osobnog automobila podnesen je Obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti  prometa na cestama.
 

Iz kategorije: Crna kronika