Datum objave: 02. Veljača 2024

KAZNENO PRIJAVLJENI / Krivotvorili dokumentaciju za legalizaciju dijela kuće u Primoštenu,ostale vlasnike oštetili za oko 100 000 eura

Diana Ferić
Diana Ferić

U Službi kriminalističke policije, Odjelu gospodarskog kriminaliteta i korupcije, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom, 50-godišnjakinjom i 56-godišnjakinjom osumnjičenima za počinjenje kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti. Krivotvorila je dokumentaciju radi legalizacije svog dijela stambene zgrade.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u koordinaciji s ŽDO Šibenik je utvrđeno da je 50-godišnjakinja, s ciljem legalizacije samo svog suvlasničkog dijela stambeno - poslovne zgrade u Primoštenu dogovorila s 67- godišnjakom i 56- godišnjakom da izrade tehničku dokumentaciju koja bi neistinito prikazala da se radi o dvojnom objektu. Tako je 67- godišnjak u kolovozu 2013.godine izradio neistiniti i nevjerodostojni geodetski snimak dok je 56- godišnjak u lipnju 2013. godine, izradio neistiniti i nevjerodostojni arhitektonski snimak. Temeljem krivotvorene dokumentacije 50- godišnjakinja je bez znanja i odobrenja drugog suvlasnika zgrade oštećenog 37- godišnjaka u ožujka 2015., ishodovala rješenje o izvedenom stanju, kojim je nezakonito legaliziran samo njen suvlasnički dio zgrade, posljedicom čega su 37- godišnjak i 76- godišnjak oštećeni za  iznos od 101.795,00 eura.
 
Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Iz kategorije: Crna kronika