Datum objave: 27. Prosinac 2023

NEOBIČNA PRAKSA / 29 - godišnjak u kafić u Kistanjama došao s automatskom poškom, obrazloženje koje je dao policiji je smiješno

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Kninska policija je na Božić u jednom ugostiteljskom objektu u Kistanjama privela 29-godišnjeg muškarca koji je sa sobom imao automatsku pušku. Muškarac je, kao i 24-godišnjak koji je bio s njim, optužen zbog sumnje u nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Njih dvojica su 25. prosinca automobilom zadarskih registracija u vlasništvu 29-godišnjaka došli u mjesto Kistanje, nakon čega su otišli u obližnji ugostiteljski objekt.

Nakon kraćeg vremena 29-godišnjak je otišao do svog osobnog automobila te iz njega uzeo automatsku pušku Zastava M70 bez spremnika i streljiva. Pušku je zamotao u odjeću, nakon čega se s njom vratio u ugostiteljski objekt. Zamotanu pušku je ostavio uz zid, pored stola.

Policiji je rekao da je pušku nosio zbog straha od eventualne krađe jer mu je brava na automobilu pokvarena pa se vozilo nije moglo zaključat.

U kućama im našli streljivo

U sklopu ovog kriminalističkog istraživanja izvršen je očevid automobila u kojem je pronađen metalni držač (limica) streljiva call. 7.62 mm.

Policija je pretražila i njegovu kuću u mjestu Privlaka. U kući su pronašli i oduzeli 241 komad streljiva call 7.9 mm, 123 komada streljiva call 7.62 x 39 mm, 25 komada streljiva call 7.65 mm i nastavak cijevi za pušku m 59.

Iz kategorije: Crna kronika