Datum objave: 18. Listopad 2023

AKCIJE POLICIJE / Spriječena još dva pokušaja krijumčarenje ljudi preko graničkog prijelaza Strmica

Diana Ferić
Diana Ferić

Policijski službenici Policijske postaje Knin proveli su dva odvojena kriminalistička istraživanja nad tri državljana BiH zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma te Krivotvorenje isprave

U nedjelju 15. listopada, u jutarnjim satima, nedaleko od Knina zaustavljeno je kombi vozilo BiH nacionalnih registarskih oznaka u kojem se, osim osumnjičenog 23-godišnjaka, nalazilo 19 stranih državljana koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske.
Zatim su istog dana, u podnevnim satima, također nedaleko
od Knina, zaustavljena dva osobna automobila BiH nacionalnih registarskih oznaka kojima su upravljali osumnjičeni 30-godišnjak i 40-godišnjak, dok je šest stranih državljana pronađeno u blizini, a koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske. Osumnjičeni 40-godišnjak je kod sebe imao krivotvorenu osobnu iskaznicu RH temeljem koje je podnio zahtjev i dobio posao u stranoj državi.

Svi strani državljani su tijekom postupanja policije izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok su kaznene prijave dostavljene Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Iz kategorije: Crna kronika